Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

Προκλητικές δηλώσεις μειονοτισμού

cengiz-yeni-web son

...Αν γυρίσουμε στα εκπαιδευτικά μας θέματα…Τι λένε οι Έλληνες διοικούντες μας ; Κάθε μειονοτική ομάδα έχει δικαίωμα στην εκπαίδευση στην δική της γλώσσα. Και με βάση αυτή τη θέση, επιστρατεύεται κάθε κρατική δυνατότητα, ώστε οι δήθεν Έλληνες-Πομάκοι, μαζί με τα ελληνικά να μάθουν και την μητρική τους γλώσσα (τα δήθεν πομάκικα)… Και μάλιστα το κράτος προβάλλει αυτήν του την προσπάθεια ως μια αναγκαιότητα της ¨Σύγχρονης Ευρωπαϊκής Μειονοτικής Πολιτικής¨ (!).
Κάποιοι ρατσιστές πολιτικοί, επιχειρηματίες και επιστήμονες που υποστηρίζουν πως οι Τούρκοι είναι βάρβαροι και έχουν αφιερώσει την ζωή τους στο να το αποδείξουν αυτό, εξηγούν πως η προσπάθεια που γίνεται προς τους ¨Έλληνες Πομάκους¨, γίνεται επειδή η Ελλάδα είναι η κοιτίδα του πολιτισμού και δίνει σημασία στα ανθρώπινα δικαιώματα. Εντάξει, αλλά επιδεικνύεται η ίδια αυτή προσπάθεια για όλες τις μειονοτικές ομάδες που ζούνε σε αυτή τη χώρα ; Καλά ότι αγνοούνται οι Τούρκοι, αυτό είναι μια πραγματικότητα.  Αλλά πέραν αυτών, θα εξασφαλιστεί το δικαίωμα εκπαίδευσης στην μητρική γλώσσα για τους Ρωμά, τους Γκαγκαούζους, τους Αλβανούς και τους Μακεδόνες ; Θα τους αναγνωριστεί το δικαίωμα σύστασης νηπιαγωγείων στην γλώσσα τους ; Δεν το πιστεύω καθόλου. Οι κυβερνήσεις σε αυτό το θέμα ακολουθώντας πολιτικές ίντριγκες, γίνεται αντιληπτό πως αγνοούν τα αιτήματα των εν λόγω μειονοτικών ομάδων. Την ώρα που δεν φεύγει από την επικαιρότητα το θέμα των μειονοτικών νηπιαγωγείων για τους ¨Έλληνες Πομάκους¨, για ποιο λόγο αγνοούνται τα μειονοτικά αιτήματα της εθνικής Μακεδονικής μειονότητας ; Απορρίπτεται η εθνική τους ταυτότητα, ενώ όχι μόνο νηπιαγωγεία, αλλά ούτε καν συλλόγους δεν τους επιτρέπεται να ιδρύσουν. Την ώρα που οι ελληνικές εφημερίδες γράφουν συνεχώς για τα δικαιώματα των ¨Ελλήνων Πομάκων¨ και κρατάν αυτό το θέμα στην επικαιρότητα, γιατί δεν γράφουν ούτε μια γραμμή για τα δικαιώματα της τουρκικής μειονότητας ; Όχι μόνο δεν γράφουν θετικά ,αλλά γράφοντας αντίθετα προσπαθούν να σπιλώσουν. Σαν να κάνουν καθεστωτική προπαγάνδα. Και όσοι μιλάνε για τα δικαιώματα της τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης,όλοι ανεξαιρέτως ανακηρύσσονται ως ¨προδότες της πατρίδας¨. ...Αυτοί οι οποίοι σε αυτή τη χώρα είναι ανεπιθύμητοι και αγωνίζονται και προσπαθούν να σταθούν ως μειονοτικοί,αντιλαμβάνονται καλά τι θέλω να πω. Ιδιαίτερα το αντιλαμβάνονται καλά τα θύματα του παρακρατικού συστήματος των ¨Ορθόδοξων Μεγαλοιδεατών¨ στη δυτική Θράκη.
Τζεγκίζ Ομέρ
Εφ. Μιλλέτ  11/12/2014
Σχόλιο: Κατηγορεί ο αρθρογράφος της Μιλλέτ τις ελληνικές εφημερίδες για καθεστωτική προπαγάνδα… Και αυτά τα γράφει αυτός που αδυνατεί να γράψει ΜΙΑ ΓΡΑΜΜΗ κατά της τουρκικής πολιτικής. Γιατί άραγε ;… Και πόθεν προκύπτει ότι η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να διδάσκει την μητρική γλώσσα σε κάθε μειονοτική ομάδα αν/που υπάρχει στην Ελλάδα; Μόνο στην Θράκη ΕΙΝΑΙ υποχρεωμένη η Ελλάδα να διδάσκει την (όποια) ΜΗΤΡΙΚΗ γλώσσα των μελών της μουσουλμανικής μειονότητας.
Αλήθεια,στην μητέρα πατρίδα του Τζεγκίζ Ομέρ, για πόσες εθνικές ομάδες έχουν συσταθεί νηπιαγωγεία στην μητρική τους γλώσσα; Εδώ οι Κούρδοι είναι εκατομμύρια και δεν τους παρέχεται τέτοιο δικαίωμα… Μη μιλήσουμε για την βοήθεια που παράσχει ο Ταγίπ στα ανθρωπόμορφα μέλη της ISIS σε βάρος των Κούρδων…   

1 σχόλιο:

  1. Νεαρέ μου Τζεγκίρ, μελέτα πρώτα τα του οίκου σου και μετά ασχολεί σουμε τους γείτονες........

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια να σχετίζονται με την ανάρτηση και να είναι ευπρεπή.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.