Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015

Ένας Βαρναβιώτης στον πόλεμο του ΄40



















Ο Giannis Alexopoulos πρόσθεσε 2 νέες φωτογραφίες.
Κάποιες ημέρες σαν κ την σημερινή πλημυρίζω απο συναίσθηματα υπερφάνειας... Στην φωτό ο 3ος απο αριστερά (όρθιους) είναι ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΒΑΣ απο τον Βαρνάβα Αττικής σε Ιταλικό στρατώνα κάπου στο Αργυρόκαστρο, ο παππούς μου, πάντα θυμόμουν ένα απόκομα εφημερίδας που είχε η γιαγιά μου σπίτι της, ψάχνοντας λοιπόν βρήκα την εφημερίδα απο το internet κ τα αρχεία (φωτό εφημερίδας κάτω δεξιά)!!!
Δεν είχα την τύχη να τον γνωρίσω αλλά απο όλα αυτά που γνωρίζω τον είχα πάντα ψηλά σαν έναν απο εκείνους τους μεγάλους Έλληνες με την δικιά του ιστορία εκεί στο μέτωπο....

(Δείτε την ανάρτηση του κ. Γ. Αλεξόπουλου στο facebook εδώ)

Σχόλιο Γ.Β. Πέππα: Οι Καραβάδες είναι ένα μικρό σόι στον Βαρνάβα που αριθμεί μόλις τέσσε- ρις γενιές.Μόνιμοι κάτοικοι του χωριού,σήμερα,είναι ελάχιστοι.
Ο πρώτος Καραβάς,ο πατέρας του αναφερόμενου ΙΩΑΝΝΗ στη φωτογραφία (πρέπει να λεγόταν Μιχάλης),ήρθε γύρω στο 1900 από απέναντι,από την Εύβοια,μάλλον απ΄το πόρτο-Μπούφαλο. Έτσι,λογικά,θα ήταν αρβανίτης.
Για να διαπλέει τον Ευβοϊκό,θα ήταν ψαράς... Η ηλικία μου πρόλαβε ψαράδες από άλλα μέρη που έρχονταν στο Σκάλωμα του Βαρνάβα για ανάπαυλα.
Παντρεύτηκε μία Κατσίκη (Βαγγελιώ;) κι έκαναν τέσσερα παιδιά.
Εμβληματική μορφή υπήρξε ο Κώστας Καραβάς (ΚωτσηΚαραβάς),μόνιμος κάτοικος της παραλί- ας του Βαρνάβα,δημιουργός τής μιας απ΄τις δύο ψαροταβέρνες εκεί,που λειτουργεί κι ως σήμερα [Άσπρο-Μπλε],δίπλα στο κύμα!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια να σχετίζονται με την ανάρτηση και να είναι ευπρεπή.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.