Καλαπόδια
[μια ασυνήθιστη χορτόπιτα της παλιάς αρβανίτισσας]
Δίπλωναν και έκλειναν το φύλλο και το μικρό αυτό πιτάκι το έβαζαν με το ξυλόφτυαρο στον φούρνο.Σε κάθε φτυαριά χωρούσαν 2-3 καλαπόδια (πιτάκια).
Το ψήσιμο ήθελε προσοχή και τέχνη,ώστε τα χόρτα να μπορούν να τρώγονται χωρίς να καεί το ζυμάρι.
Το όνομα προέρχεται απ΄ τη διάταξη των υλικών: τα χόρτα μέσ΄ στο ζυμάρι,όπως τα καλαπόδια μέσ΄ στα παπούτσια.Η ονομασία από μόνη της απαντά στους γελοίους μειονοτιστές.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Τα σχόλια να σχετίζονται με την ανάρτηση και να είναι ευπρεπή.
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.