Ο
πρόγονος των μακαρονιών.
Στην κατάλληλη
ποσότητα ζυμαριού αφαιρούμε με τα δύο δάχτυλα (δείκτη και μέσο) μικρές δόσεις
ζυμαριού.
Σέρνουμε τα δύο δάχτυλα ενωμένα πάνω στο ζυμάρι και αποσπάται κάθε
φορά υλικό που θυμίζει κοντό επίπεδο μακαρονάκι.
Μαγειρεύουμε αυτό το φυσικό
ζυμαρικό κανονικά σα μακαρόνια.Προσέχουμε όμως,να μην κολλήσουν ή λασπώσουν,κάτι πολύ πιθανό
λόγω της ατόφιας σύστασης της πρώτης ύλης.
Όταν ετοιμαστούν,περιχύνουμε με
καυτό λάδι.
Οι
Αρβανίτες της Αργολίδας λένε τις γκόγκιελιες γκόγκιες.Στη Δ. Αττική και τη Βοιωτία τις λένε τζόλια.
Τζόλια! Παραδοσιακά χειροποίητα μακαρόνια
Η συνταγή είναι αρβανίτικη,απλή και εντυπωσιακά νόστιμη.Λέγονται τζόλια και θα τα ετοιμάσεις πολύ γρήγορα.Φρόντισε να έχεις φρέσκο αρωματικό βούτυρο και ωραία μυζήθρα και θα ετοιμάσεις ένα πιάτο που δεν έχεις δοκιμάσει ξανά ποτέ...
Συστατικά
500 γρ. αλεύρι σταρένιο
Λίγο ελαιόλαδο
Λίγο αλάτι
Νερό όσο πάρει
100 γρ. ξηρή μυζήθρα
50 γρ. φρέσκο βούτυρο
Τζόλια! Παραδοσιακά χειροποίητα μακαρόνια
Η συνταγή είναι αρβανίτικη,απλή και εντυπωσιακά νόστιμη.Λέγονται τζόλια και θα τα ετοιμάσεις πολύ γρήγορα.Φρόντισε να έχεις φρέσκο αρωματικό βούτυρο και ωραία μυζήθρα και θα ετοιμάσεις ένα πιάτο που δεν έχεις δοκιμάσει ξανά ποτέ...
Συστατικά
500 γρ. αλεύρι σταρένιο
Λίγο ελαιόλαδο
Λίγο αλάτι
Νερό όσο πάρει
100 γρ. ξηρή μυζήθρα
50 γρ. φρέσκο βούτυρο
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Τα σχόλια να σχετίζονται με την ανάρτηση και να είναι ευπρεπή.
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.