Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Να πώς "δουλεύει" ο μειονοτισμός (στη Θράκη και αλλού...)

Tα θέματα των "Τούρκων" Ρόδου, Κω και της "τουρκικής" μειονότητας δυτικής Θράκης θα συζητηθούν στο ευρωκοινοβούλιο


Tα θέματα που αντιμετωπίζουν οι Τούρκοι Ρόδου, Κω και της τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης στους τομείς γλώσσας και ταυτότητας θα συζητηθούν στο ευρωκοινοβούλιο στις Βρυξέλλες.
Μετά από ενέργειες της ομάδας λόμπι της ΕΟΤΔΘ, ο Δρ. Σεμπαχατίν Αμπντουραχμάν θα κάνει μια παρουσίαση στην εκδήλωση με τίτλο Γλώσσα, ταυτότητα και ισχύς: Ποιο το μέλλον για τις μειονοτικές γλώσσες στην Ευρωπη που θα γίνει στις 24/2/2015 στο ευρωκοινοβούλιο. Η εκδήλωση φιλοξενείται από τους ευρωβουλευτές Τζιλ Έβανς (ΕΦΑ / Πράσινοι), Χέρμπερτ Ντόρφμαν (ΕΡΡ) και Τζσάμπα Σόγκορ (ΕΡΡ) και γίνεται σε συντονισμό με την Οργάνωση Μη Εκπροσωπούμενων Εθνών και Λαών (UNPO), την Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία (EFA) και το Κέντρο Μορίς Κοπιετέρς (CMC).
Η ΕΟΤΔΘ στις 24/2/2015 θα κάνει μια παρουσίαση σχετικά με την προστασία των μειονοτικών γλωσσών στην Ευρώπη.
Στην εκδήλωση αυτή όπου θα κάνουν εναρκτήριες ομιλίες οι οικοδεσπότες, ο Βίνσεντ Κλιμέντ Φεράντο από το Δίκτυο Προώθησης Γλωσσικής Ετερότητας θα κάνει μια εισαγωγική ομιλία σχετικά με την νομική σκοπιά της προστασίας των μειονοτικών γλωσσών στην Ευρώπη. ...
Ιστοσελίδα της ΕΟΤΔΘ [Ευρωπαϊκή Οργάνωση Τούρκων Δυτ. Θράκης] 19/2/2015
Σχόλιο: Το ΄χουμε πει -και ντοκουμεντάρει- πολλές φορές.Στοχεύουν σε Ανεξάρτητη Δυτική Θράκη.Πρώτο βήμα η αναβίβαση και επισημοποίηση της Τουρκικής γλώσσας.
Στην ίδια ρότα κινούνται κάτι πουλημένοι που θέλουν να παρουσιάσουν τους Αρβανίτες ως μειονότητα.Γι΄ αυτό έχουν ξεσκιστεί να "ζωντανέψουν" τα πεθαμένα αρβανίτικα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια να σχετίζονται με την ανάρτηση και να είναι ευπρεπή.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.