Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017

Η (...) περίπτωση του Οδ. Τσενάι

Τσενάι: "Δεν αισθάνομαι Έλληνας.Με έβαλαν να πω τα αντίθετα όταν ήμουν μικρός"!

 Έρχεται ως αρχηγός στο  "Δημοκρατικό Κόμμα Αλβανοφώνων" για να διεκδικήσει τη μισή Ελλάδα!

ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΔΗΛΩΣΕ ΠΩΣ Ο,ΤΙ ΕΙΠΕ... ΤΟΤΕ ΠΑΛΙΑ, ΔΕΝ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΕ, ΟΥΤΕ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ.ΤΟΝ ΒΑΛΑΝΕ ΝΑ ΤΑ ΠΕΙ...

O Οδυσσέας Τσενάι σπούδασε με χρήματα των Ελλήνων στα καλύτερα κολλέγια της Αμερικής. Φρόντισαν γι αυτό ο ΓΑΠ και ο Πάγκαλος, με τις συμβουλές του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου που έγινε και νονός του.
Για όσους ξεχνούν εύκολα,είναι ο Οδυσσέας Τσενάι,οπού το 2003 τα ΜΜΕ τον έκαναν διάσημο για τον εάν τελικά θα έπρεπε,ο τότε νεαρός Αλβανός να κρατήσει την Ελληνική σημαία στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.
Θυμίζουμε πως τότε ο Θ. Πάγκαλος έκανε λόγο για ρατσιστές και ξενόφοβους Έλληνες και ζήτησε να δοθεί Ελληνική υπηκοότητα εντός 24ωρου στο νεαρό Αλβανό.
Τι κάνει όμως σήμερα ο τότε "τηλεοπτικός αστήρ" της Ελληνικής τηλεόρασης ;
Σύμφωνα με έγκυρες πηγές,το ισχυρό Aλβανικό λόμπι "επέλεξε" τον "αδικημένο" και προβεβλη-μένο Αλβανό μετανάστη ως ιδανικό πρόσωπο στο οποίο θα μπορούσαν να επενδύσουν για το μέλλον.
Συγκεκριμένα,η American Bank of Albania ανήκει κατά 100% στο Αλβανοαμερικανικό λόμπι και ιδρύθηκε στην πολιτεία Delaware των ΗΠΑ,το 1989,με πράξη της κυβέρνησης των ΗΠΑ για την υπο-στήριξη της δημοκρατίας στις χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.
Επίσης,η ίδια τράπεζα είναι ο κύριος χρηματοδότης των μεγαλύτερων εκδόσεων (εφημερίδες,πε-ριοδικά,βιβλία κ.λ.π.) στην αλβανική γλώσσα για τα Βαλκάνια.
Έτσι,πρωταγωνιστικό ρόλο στο συντονισμό του αλβανόφωνου στοιχείου παντού στον κόσμο –ειδικότερα όμως,όσον αφορά στα Βαλκάνια-- με την επίσημη γενική πολιτική του κράτους της Αλβα-νίας,έχει αναλάβει η Αλβανο-Αμερικανική Τράπεζα –η οποία λειτουργεί με τρία καταστήματα στην Ελλάδα.
Συγκεκριμένα,ο επικεφαλής του αλβανο-αμερικανικού λόμπι είναι πρώην γερουσιαστής των ΗΠΑ. Επίσης,το λόμπι των Αλβανών στις ΗΠΑ έδειξε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για την υπόθεση Τσενάι μετά την τηλεοπτική του προβολή.
Επέλεξαν λοιπόν,το δημοφιλή προφίλ του Οδυσσέα Τσενάι ως "επένδυση" για το μέλλον των Αλβα-νικών συμφερόντων στέλνοντάς τον να σπουδάσει Πολιτικές Επιστήμες στη Βοστώνη.
Έτσι,προετοιμάζουν το νέο δημοφιλή ηγέτη που θα εκπροσωπήσει τη μεγάλη παράταξη του "Δημο-κρατικού Κόμματος Αλβανοφώνων",η οποία σχεδιάζεται εδώ και χρόνια με στόχο το νέο κόμμα να ισχυροποιήσει ακόμη περισσότερο ο ρόλος της Αλβανίας στα Βαλκάνια.
Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Τσενάι φοιτά στη Σχολή Ηγετών του Harvard,αφού έκανε ένα "πέρασμα" –για τα μάτια του κόσμου– από το τμήμα Φυσικής του Boston College.
Γιατί όμως επέλεξαν ένα "φτωχό μετανάστη",όπως ο Τσενάι ;
Ο πατέρας Τσενάι δεν είναι καθόλου τυχαίος,αφού,εκτός από Λοχαγός των Αλβανικών Μυστικών Υπηρεσιών εκείνη την εποχή,ήταν και ένας από τους πρωταγωνιστές του μεγαλύτερου οικονομικού σκανδάλου που γνώρισε ποτέ η Αλβανία,εκείνου με τις Πυραμίδες.
Στην Ελλάδα ήρθε όχι ως φτωχός πλην τίμιος λαθρομετανάστης,αλλά για να αποφύγει τις απειλές για τη ζωή του και τη φυλακή από τις απάτες,σύμφωνα με τον αλβανικό Τύπο,που είχε διαπράξει εκεί.Και για τη διακίνηση των χρημάτων προς την Ελλάδα έκανε χρήση των Ελληνικών τραπεζικών υπηρεσιών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η οικογένεια Τσενάι είναι γνωστή οικογένεια Τσάμηδων από το Φίερε,περι-οχή στην οποία κατέφυγαν υπό διωγμό πολλοί Τσάμηδες για τη συνεργασία που προσέφεραν κατά την διάρκεια της Κατοχής στους Γερμανούς.
O διάσημος Τσενάι
O διάσημος στην Ελλάδα Οδυσσέας Τσενάι επηρέασε μέσω της τηλεοπτικής προβολής ένα μεγάλο ποσοστό Αλβανοφώνων στην Ελλάδα που τον έκαναν σύμβολο των "καταπιεσμένων" Αλβανών.
Ιδανικό επικοινωνιακό προφίλ του πλέον δημοφιλoùs "κατατρεγμένου φτωχόπαιδου" που θα επι-στρέψει ως ηγέτης για να απονείμει δικαιοσύνη στους συμπατριώτες του.
Στο πολιτικό σκηνικό της γείτονος χώρας όλα τα πολιτικά κόμματα,μηδενός εξαιρουμένου,συμφω-νούν απόλυτα με τη δημιουργία κόμματος Αλβανοφώνων στην Ελλάδα.
Όλα τα Αλβανικά κόμματα έχουν συμφωνήσει ότι ο κύριος μοχλός της οικονομικής ανάπτυξης της χώρας τους είναι τα τραπεζικά εμβάσματα των Αλβανών μεταναστών προς την πατρίδα τους,αφού η Αλβανία δεν έχει τα περιθώρια να στηριχτεί στην παραγωγή ή στις υπηρεσίες.
Γι αυτό,άλλωστε,τα ίδια τα Αλβανικά κόμματα χρηματοδοτούν ολόκληρες οικογένειες Αλβανών πο-λιτών με τα πρώτα έξοδα εγκατάστασής τους σε ξένες χώρες,ενθαρρύνοντας έτσι τη μετανάστευ-ση.
Είναι γεγονός πως η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια (ιδιαίτερα μετά το "προσκλητήριο" του τότε υ-πουργού εξωτερικών Α. Σαμαρά) έχει συγκεντρώσει ένα τεράστιο αριθμό Αλβανών με αποτέλεσμα ήδη στη χώρα μας να κυκλοφορούν –και μάλιστα με πολύ καλές πωλήσεις- Αλβανικές εφημερίδες και περιοδικά,ενώ όλες οι Ελληνικές τράπεζες έχουν προβεί στην προσθήκη Αλβανικής γλώσσας στα περισσότερα ΑΤΜ,αφού οι Αλβανοί αποτελούν πια ένα επίλεκτο ποσοστό πελατών σε τραπε-ζικές καταθέσεις.
Τελευταία μάλιστα,έχουν ξεκινήσει ήδη να κάνουν την εμφάνισή τους ιστοσελίδες επωνύμων δη-μοσιογράφων που περιέχουν έκδοση στα Αλβανικά για περισσότερη επισκεψιμότητα.
Υποστηρικτές στην Ελλάδα
Τη δημιουργία κόμματος Αλβανοφώνων στην Ελλάδα ενθαρρύνουν επίσης εγχώριοι πολιτικοί,αλλά και οικονομικοί κύκλοι.Δημοσιογραφικά συγκροτήματα,εκδοτικοί οίκοι,μεγαλομέτοχοι Ελληνικών ιδιωτικών καναλιών,κατασκευαστές δημόσιων έργων,εμπορικά επιμελητήρια,πολιτικές οργανώσεις, μη-κυβερνητικές οργανώσεις κ.ά.
Το "Δημοκρατικό Κόμμα των Αλβανοφώνων" υποστηρίζεται επίσης από εξωκοινοβουλευτικές συ-σπειρώσεις της Αριστεράς στην Ελλάδα,από ορισμένους Έλληνες Αλβανικής καταγωγής που έχουν διακριθεί μέσα από τα Ελληνικά media,αλλά και Αλβανούς επιχειρηματίες που ζουν και δραστηρι-οποιούνται στη χώρα μας.
Πρωταγωνιστικό ρόλο,επίσης, στη δημιουργία του Κόμματος των Αλβανοφώνων στην Ελλάδα θα έχει φυσικά και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αλβανών Μεταναστών Ταχίρ Μήτσι.
Ποιός είναι αυτός;
Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αλβανών Μεταναστών Ταχίρ Μήτσι, ιδιαίτερα αναγνωρίσιμος μέσα α-πό τις εκπομπές του Μάκη Τριανταφυλλόπουλουαλλά και του Νίκου Ευαγγελάτου,αλλά και πολύ γνωστός για τις κατά καιρούς εμπρηστικές του δηλώσεις σε βάρος των Ελλήνων,ας μην ξεχνάμε πως ακόμη και η αρνητική διαφήμιση,αποτελεί κι αυτή διαφημιστική προβολή.
Θυμίζουμε κάποιες δηλώσεις του,όταν ανέφερε ότι το μαρτύριο των μεταναστών στην Ελλάδα συ-νεχίζεται και ότι "οι Αλβανοί στην Ελλάδα είναι σκλάβοι".
Ο άνθρωπος,βέβαια,στον οποίο θα στηριχτεί η πολιτική αυτή επιχείρηση για λογαριασμό των Αλ-βανοφώνων στην Ελλάδα δεν είναι άλλος από τον Οδυσσέα Τσενάι,ο οποίος θα εμφανιστεί στην Ελ-ληνική πολιτική σκηνή την κατάλληλη ψυχολογική στιγμή,όντας και προικισμένος με όλα τα μυ-στικά της Πολιτικής Τέχνης από τα μεγαλύτερα σχολεία των ΗΠΑ.
Προς το παρόν,όπως όλα δείχνουν,το "έδαφος" προετοιμάζεται,η αλλοίωση του εκλογικού σώματος έχει σκοπό την προσέλκυση αλλοδαπών ψηφοφόρων στο ΠΑΣΟΚ,η Νέα Δημοκρατία προσφάτως συμφώνησε προκειμένου να μην ρισκάρει πολιτικά και να επωφεληθεί και αυτή από έστω από ένα μέρος των νέων ψηφοφόρων.
Ποιο απ' τα δύο μεγάλα κόμματα μπορεί όμως να εγγυηθεί πως το νέο εκλογικό σώμα ψηφοφό-ρων,μετά το αναφαίρετο δικαίωμα που θα αποκτήσουν,δεν θα στρέψει μαζικά την εκλογική του δύναμη σε απαιτήσεις που πολύ σύντομα θα δημιουργήσουν τις τέλειες συνθήκες για νέους "ηγέ-τες"!

Πηγή: http://planet-greece.blogspot.com/

Σημείωση Γ.Β. Πέππα: Το κείμενο κυκλοφορεί στο διαδίκτυο από το 2009,θαρρώ.Αν εδράζεται σε πραγματικότητες ή αποτελεί σενάριο συνωμοσιολογίας,θα φανεί.Σε κάθε περίπτωση,να ξεκαθα-ριστεί ότι το θέμα δεν είναι ο (όποιος) τσενάι [οι ντόπιοι εθνοφοβικοί υποστηρικτές του (sic) αντι-παραβάλουν στο παραπάνω μιαν ανούσια και τόσο προβλέψιμη συνέντευξή του (2008) στον Γ. Παπαδόπουλο],αλλά ο ανθελληνικός μεγαλοαλβανισμός,που μπορεί,βέβαια,να ΄ναι γραφικός και συμπλεγματικός,αλλά,ωστόσο,υπαρκτός και εξελισσόμενος. 


Διαβάστε ακόμα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια να σχετίζονται με την ανάρτηση και να είναι ευπρεπή.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.