Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Γιάννης Κιούσης

Ήταν Μάιος του 1977.Το Λύκειο Καπανδριτίου πραγματοποιούσε μονοήμερη εκδρομή σε Ναύπλιο και Επίδαυρο.Ήταν η πρώτη χρονιά λειτουργίας του Λυκείου.Μέχρι τότε ίσχυε το εξατάξιο Γυμνάσιο.Εμείς,οι μαθητές της πρώτης Λυκείου,βρεθήκαμε έτσι τα πρωτάκια του νέου θεσμού. Μαζί μας ήταν και τα παιδιά από τον Κάλαμο.Δεν υπήρχε τότε Γυμνάσιο στον Κάλαμο και οι μαθητές του έρχονταν στο Καπανδρίτι.
Στην ίδια τάξη ήμασταν με τον Σπύρο Πέππα (ιδιοκτήτη του Alekos club),o Βασίλης Γαρμπής (συνταγματάρχης σήμερα,η γιαγιά του ήταν από τον Βαρνάβα,αδερφή του ΣωτηρΚόλλια),η Αργυρώ Πέππα (ο θείος της είχε τον θερινό σινεμά Μαριάννα στους Αγίους Αποστόλους),η Μηλιά Μέξη,η Μαρία Σταμέλου και η Τασία Παπαπέτρου από τον Κάλαμο.
Είχαν λοιπόν τα Καλαμιωτόπουλα φορητά κασετόφωνα μαζί τους (ήταν της μόδας τότε) και ακούγαμε όλη μέρα έναν νέο τραγουδιστή από τον Κάλαμο,αρβανίτη βέβαια,που είχε κάνει τότε την παρθενική του εμφάνιση στην δισκογραφία,τον Γιάννη Κιούση.Ακούγαμε όλη μέρα Κιούση.Συνέχεια.

Πολλά χρόνια αργότερα,το 1994,έτυχε να βρεθώ αποσπασμένος στο Λύκειο του Καλάμου.
Όλα αυτά τα χρόνια είχα ξεχάσει τελείως τον Γιάννη Κιούση.Μάλλον δεν έκανε την καριέρα που τότε φανταζόμασταν.Δεν ξανάκουσα ποτέ κάτι γι' αυτόν.Πριν λίγες μέρες,περιέργως,τον θυμήθηκα και αναζήτησα τραγούδια του στο youtube.Με ευχάριστη έκπληξη τα βρήκα όλα εκεί.
Παρουσιάζω ένα αντιπροσωπευτικό.Όποιος θέλει μπορεί να βρει και άλλα.
Με τα παλιά φιλαράκια από τον Κάλαμο έχουμε χαθεί,όπως και με σχεδόν όλους τους παλιούς συμμαθητές.Η ζωή,μας πάει στα δικά της μονοπάτια.Κάποιες στιγμές συλλογισμών έρχονται στο μυαλό μνήμες και θύμησες που ζωντανεύουν την ομορφιά της παιδικότητας,της εφηβείας.
Κάποιος είχε πει ότι πατρίδα μας είναι τα παιδικά μας χρόνια...!

Σημείωση (22-1-2023): Πληροφορήθηκα ότι ο Γ. Κιούσης "έφυγε" κάπου στο 2021.Την πληρο-φορία δεν μπόρεσα να την διασταυρώσω στο διαδίκτυο.

Γιάννης Βασ. Πέππας

'' Τι έχω πάθει μη ρωτάς '' ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΟΥΣΗΣ Στίχοι : Κατερίνα Πανάγου Μουσική : Αχιλλέας Κεσίδης Πρώτη εκτέλεση : Γιάννης Κιούσης LP - Άστο σε 'μένα (1977)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια να σχετίζονται με την ανάρτηση και να είναι ευπρεπή.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.