Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

Ένας πρώτος απολογισμός

Ένας πρώτος απολογισμός

Φτάνοντας τούτος ο ιστότοπος τις 250.000 προβολές σε λίγο παραπάνω από δύο χρόνια (η πρώτη δη-μοσίευση έγινε στις 13 Νοεμβρίου 2014),θεωρώ σκόπιμο να αξιολογηθεί η  μέχρι τώρα πορεία του.
Πρόθεσή μου ήταν και παραμένει να φωτιστεί πολύπλευρα το τμήμα του αρβανιτόφωνου Ελληνι-σμού.Εγχείρημα δύσκολο και απαιτητικό,καθώς πρέπει να καλυφθεί μια τεράστια χρονική περίοδος και να ειδωθεί το θέμα διεπιστημονικά.Ακόμα,έντονη πρόβαλε η ανάγκη όχι μόνο να αντιμετωπι-στούν,αλλά και να καταρριφθούν όλες οι ανθελληνικές κραυγές και αθλιότητες που αποπειρώνται να παρουσιάσουν τους Αρβανίτες ως αλλογενή μειονότητα.
Σε αυτόν τον άξονα εκτιμώ ότι κινήθηκα και κινούμαι ικανοποιητικά,παραθέτοντας,κατά το δυνα-τόν,αδιαμφισβήτητα τεκμήρια.Στην πορεία,ανέπτυξα και έναν παράλληλο θεματικό πυρήνα,εστια-σμένο στην ελληνική ιστορία και γενική πραγματικότητα.
Η ως τώρα ανταπόκριση πιστεύω ότι επιβραβεύει προθέσεις και πρακτικές.Στόχος είναι να διαμορ-φωθεί ένας συγκροτημένος διαδικτυακός τόπος ως βάση δεδομένων και πηγή πληροφόρησης για την ελληνική Αρβανιτιά (και όχι μόνο).
Καθοριστικό χαρακτηριστικό του παρόντος μπλογκ αποτελεί ο σαφής πατριωτικός πολιτικός χαρα-κτήρας του.Σε ένα υστερικό κομφούζιο/περίγυρο εθνοφοβίας,αναθεωρητισμού,στρέβλωσης και πα-ραπληροφόρησης ορθώνεται μία ελληνοκεντρική παρουσία με μεθοδολογία,δεοντολογία και επι-στημοσύνη για να μιλήσει και να αντικρούσει.
Πλαισιωμένη από συνοδευτικό ιστότοπο (Έρευνα και Λόγος) και υποστηρικτικά κανάλια στο You-tube,συνθέτει ένα δυναμικό μέτωπο λόγου και τεκμηρίωσης.
Ο εθνομηδενισμός,ο γιουσουφακισμός,η συγκαλυμμένη η ευθεία μειοδοτική αντίληψη δεν μπορεί να μας αντιμετωπίσει.Γι΄ αυτό και σε διάφορα σημεία των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που το μπλογκ εκτίθεται,προσπαθούν με παρέλκυση και ευτελή μέσα (που τόσο τους αρμόζουν) να το υ-ποβιβάσουν και να αποπροσανατολίσουν.
Ούτε κατάφεραν τίποτα,ούτε θα επιτύχουν το παραμικρό από τις δόλιες επιδιώξεις τους.Το μπλογκ καλπάζει δυναμικά,προχωρά αδιαφορώντας για τις μικρότητες και προσπερνά τις κάλπικες παρε-μποδίσεις ασήμαντων,αγράμματων,μικρονόων και δοσίλογων τύπων.Με συναίσθηση ευθύνης και αδυναμιών,ταγμένο στην προσφορά στέρεας γνώσης και ουσιαστικού πολιτικού λόγου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια να σχετίζονται με την ανάρτηση και να είναι ευπρεπή.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.