Τρίτη 15 Ιουνίου 2021

Στέλιος Γ. Πλακίτσης, Δήμος Μαραθώνος - Από τον Καποδίστρια στον Καλλικράτη

Στέλιος Γ. Πλακίτσης, Μαραθώνας

Ήξερα ότι ο Στ. Πλακίτσης ήταν μια ενδιαφέρου-σα επιχειρηματική προσωπικότητα που πρόσφε-ρε θέσεις εργασίας στον τόπο του και συνέβαλε ποικιλοτρόπως στην προκοπή πολλών νοικοκυ-ριών στα χωριά της β.α. Αττικής.
Απ΄ αυτόν προμηθεύτηκα το πρώτο αυτοκίνη-το,ένα Nissan Cherry. Φίλος και με τον πατέρα μου,πολλές φορές τους έβλεπα να τα λένε στα καφενεία του Βαρνάβα.
Εντυπωσιάστηκα,όταν,πριν πολλά χρόνια,άκου-σα τον Σ.Π. να συμμετέχει ενεργά και επί μακρόν στην υπέροχη ραδιοφω-νική εκπομπή του αδικοχαμένου Β. Γεραμάνη για το ρεμπέτικο και λαϊκό τραγούδι,ένα διαμάντι γκαρδιακής έρευνας που σήμερα αποτελεί αρχει-ακό θησαυρό. Συνειδητοποίησα τότε,ότι ο Σ.Π. δεν ήταν μόνο μια δυνα-μική παραγωγική μονάδα,μα και μια πολύπλευρη ενδιαφέρουσα προσω-πικότητα.
Το 2019,αυτός ο άξιος άνθρωπος,στα 83 του,εξέδωσε ένα βιβλίο για το χωριό του,τον Μαραθώνα,γέννημα της αγάπης για τον τόπο του και προ-ϊόν μόχθου. Ιστορία,πινελιές λαογραφίας,φόρος τιμής στα περασμένα.
Αποτελεί ιδιαίτερη χαρά και τιμή για μένα που αυτό το ογκώδες και επί-πονο έργο του ο αγαπητός κ. Στέλιος μου το πρόσφερε ολόκαρδα με μια θερμή προσωπική αφιέρωση!
Θεωρώ χρέος του επίσημου Δήμου Μαραθώνα και των τοπικών φορέων να τιμήσουν όπως και όσο πρέπει αυτό το άτομο κύρους και ανιδιοτελούς προσφοράς. Αλλιώς,θα έχουμε άλλο ένα δείγμα κοινωνικής απρέπειας κι αγνωμοσύνης.
Γιάννης Βασ. Πέππας, Φιλόλογος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια να σχετίζονται με την ανάρτηση και να είναι ευπρεπή.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.