Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

Σιγά,η Πατρίδα κοιμάται...

Νέος Γενικός Πρόεδρος ο Νετσμεττίν Χουσεΐν
143290485843647
Κατά την Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης (που αποτελεί την στέγη των Τούρκων Δυτικοθρακιωτών Τουρκίας) που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη στις 24 Μαΐου, νικητής και νέος πρόεδρος αναδείχθηκε ο δικηγόρος Νετσμεττίν Χουσεΐν, ο οποίος και απάντησε σε ερωτήσεις της εφημερίδας μας.
¨ΕΓΙΝΕ ΜΙΑ ΩΡΑΙΑ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ, ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΑΝΕΡ¨
Ο Νετσμεττίν Χουσεΐν υπενθύμισε πως στην συνέλευση αγωνίστηκαν για την προεδρία ο ίδιος και ο πρώην πρόεδρος Τανέρ Μουσταφάογλου και είπε : ¨ Βιώσαμε μια γενική συνέλευση που αρμόζει στον σύλλογο και στην κοινότητα μας. Ήταν μια δημοκρατική συνέλευση. Ήμουν μέλος της διοίκησης των πρώην προέδρου μας Τανέρ Μουσταφάογλου. Τον ευχαριστώ για τις υπηρεσίες του προς την κοινότητα μας και για όσα μου έμαθε. Ευχαριστώ όλα τα μέλη μας και τους συνέδρους για την στήριξη τους στον αγώνα για την Δυτική Θράκη και φυσικά για την υποστήριξη τους στον σύλλογο μας.
ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΕΤΣΜΕΤΤΙΝ ΧΟΥΣΕΙΝ ;
Ο νέος Γενικός πρόεδρος του BTTDD Nετσμεττίν Χουσεΐν γεννήθηκε το 1974 στο χωριό Κάτω Δροσινή. Μέχρι τα εννιά του έμεινε στο χωριό όπου και πήγε τις πρώτες τάξεις του δημοτικού. Αργότερα μαζί με την οικογένεια του μετανάστευσε στην Προύσα.
¨ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΩΡΑΦΙ ΠΗΓΑ ΚΑΙ ΖΩΑ ΒΟΣΚΗΣΑ¨
Λέει : Όπως χιλιάδες άλλοι Δυτικοθρακιώτες έτσι και εμείς, κατά την πολύ δύσκολη για τους Δυτικοθρακιώτες Τούρκους δεκαετία του 80, αναγκαστήκαμε να μεταναστεύσουμε. Μαζί με την οικογένεια μου πήγαμε στην Προύσα. Μεγάλο μέρος των συγγενών μας ακόμη είναι στην Δυτική Θράκη. Μέχρι τα 9 μου έζησα στο χωριό. Για αυτό και το δημοτικό το άρχισα στο χωριό μου. Μέχρι την Τρίτη δημοτικού σπούδασα στο χωριό. Τα χρόνια που έζησα στην Κάτω Δροσινή τα έζησα ως ένα κανονικό παιδί μια οικογένειας χωρικών. Πρόσεχα αγελάδες, ενώ έβοσκα πρόβατα και κατσίκια. Και στα καπνά πήγα και πρόσεχα τα ζώα. Αν και σε μικρή ηλικία αυτά όλα τα είδα, τα έζησα και τα έκανα. Ήμουν ένα τυπικό παιδί της Δυτικής Θράκης. Φυσικά δεν είναι δυνατόν να ξεχάσω εκείνες τις μέρες. Ποτέ δεν θα τις ξεχάσω¨.
ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ
Ο Νετσμεττίν Χουσεΐν περιγράφει πως μετά την εγκατάσταση της οικογένειας του στην Προύσα, τελείωσε εκεί το δημοτικό, το γυμνάσιο και το λύκειο. Αναφέρει πως για την πανεπιστημιακή του εκπαίδευση πήγε στην Κωνσταντινούπολη, από όπου και πήρε το πτυχίο νομικής από το Πανεπιστήμιο Κωνσταντινούπολης. Ο Χουσεΐν εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας-δικηγόρος στην Κωνσταντινούπολη.
22 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
Ο Νετσμεττίν Χουσεΐν από μικρή ηλικία γνωρίστηκε με τον Σύλλογο Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης και εντάθηκε στην νεολαία του.
Ο Νετσμεττίν Χουσεΐν είπε : Εντάχθηκα αρχικά στα νεανικά μου χρόνια. Από το 1993 και μετά είμαι μέσα σε αυτό τον σύλλογο. Ο Σύλλογος για την Δυτική Θράκη αποτελεί το δεύτερο μου σπίτι. Αρχίζοντας από το τμήμα νεολαίας επί 22 χρόνια είμαι αδιάκοπα στην ηγεσία του συλλόγου. Στην διοίκηση του συλλόγου μπήκα κατά την πρώτη περίοδο της προεδρίας του Τανέρ Μουσταφάογλου. Συνέχισα αδιάκοπα επί 22 χρόνια. Κρίθηκα άξιος από τους συνέδρους του συλλόγου μας. Θα εργαστούμε για δύο χρόνια να εκπληρώσουμε αυτό το καθήκον¨.
¨Η ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΟΡΟ¨
Ο Νετσμεττίν Χουσεΐν εξέφρασε την πίστη του για την αναγκαιότητα κάποιων δομικών αλλαγών στον σύλλογο και είπε : ¨Κατά την άποψη μου σύλλογοι και καταστατικά είναι σαν ζωντανοί οργανισμοί. Με τον καιρό αλλάζουν και πρέπει να προσαρμόζονται στις νέες συνθήκες. Εμείς λοιπόν θέλουμε να αρχίσουμε με το καταστατικό. Είναι ανάγκη να καταστήσουμε τον σύλλογο μας μια δυναμική δομή ικανή να ανταποκριθεί στις ανάγκες. Θα αλλάξουμε τον τρόπο διοίκησης. Υπάρχουν προβλήματα που βιώνουν ο Τούρκοι της Δυτικής Θράκης. Προβλήματα κατοικίας, άδειας εργασίας, ενώ αντιμετωπίζουν επίσης θέματα στο κτηματολόγιο και σε κάποιες γραφειοκρατικές εργασίες τους.  Θέλουμε αυτά τα θέματα να τα συζητήσουμε με τις οργανώσεις μας και να υπάρξουν ευρείες συγκεντρώσεις ώστε να υποβληθούν προτάσεις.  Με κάποιες αλλαγές νόμων που έγιναν, με τον καιρό προκλήθηκαν κάποιες βλάβες σε παλιά δικαιώματα. Μπορεί να υπάρχουν τέτοια και άλλα παρόμοια θέματα. Πιστεύουμε πως ως διοίκηση πρέπει να σκύψουμε σε αυτά τα θέματα. Αυτό θα είναι ένας από τους πιο σημαντικούς μας στόχους στην επόμενη περίοδο. Δεν θέλουμε οι διαβιούντες στην Τουρκία άνθρωποι μας να βιώνουν αυτά τα θέματα. Σε μια εποχή που θέλουμε να δώσουμε βαρύτητα στα θέματα που αντιμετωπίζει η τουρκική μειονότητα δυτικής Θράκης, πιστεύουμε πως αυτά τα θέματα θα έπρεπε να είχαν λυθεί προ πολλού¨.
¨ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ ΜΑΣ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΘΡΑΚΗ¨
Ο Γενικός Γραμματέας του BTTDD Νετσμεττίν Χουσεΐν μιλώντας για τα προβλήματα της τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης που χρόνια τώρα αναμένουν την επίλυση τους, τόνισε πως επιθυμούν να εκτελέσουν κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα καθήκοντα τους. Είπε : ¨Εμείς είμαστε Δυτικοθρακιώτες, Τούρκοι της Δυτικής Θράκης. Ως φορέας και σύλλογος μεταξύ άλλων στόχος μας είναι και η στήριξη του δημοκρατικού αγώνα που δίνουν στα πλαίσια του νόμου και της δημοκρατίας τα αδέρφια μας στην δυτική Θράκη. Καθήκον και αποστολή μας είναι η στήριξη του δίκαιου αγώνα της δυτικής Θράκης. Εγώ 22 χρόνια τώρα ακούω και μιλάω για αυτά τα θέματα. Βαρέθηκα πια να μιλάω για τα ίδια θέματα και πράματα. Μάλλιασε πια η γλώσσα μας πια να μιλάμε για την εκπαίδευση, την εθνική ταυτότητα, τις μουφτείες, τα βακούφια, το άρθρο 19 και τους μειονοτικούς συλλόγους. Τα θέματα αυτά τα ξέρουμε πολύ καλά και εμείς και η Ελλάδα. Τα θέματα αυτά μέχρι σήμερα θα έπρεπε να είχαν λυθεί. Εμείς ως σύλλογος θέλουμε και οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης και οι Ρωμιοί της Κωνσταντινούπολης να μην βιώνουν προβλήματα. Τα δύο κράτη έκατσαν στο τραπέζι και άφησαν αυτές τις μειονότητες. Θα πρέπει τώρα να κάτσουν πάλι στο τραπέζι και να μιλήσουν για την επίλυση αυτών των θεμάτων.
¨ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΓΝΟΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΕΣ¨
Ο Χουσεΐν τόνισε πως κατά την εξέλιξη των ελληνοτουρκικών σχέσεων δεν πρέπει να αγνοείται η μειονότητα και είπε : ¨ Είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε για την ριζική επίλυση αυτών των θεμάτων. Ποτέ δεν συμπεριφερθήκαμε κατά της Ελλάδας. Όχι μόνο δεν φερθήκαμε έτσι αλλά οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης δεν ενεπλάκησαν καν σε ποινικές υποθέσεις. Τα περιστατικά αυτά είναι μετρημένα. Για αυτό και ως τουρκική μειονότητα δυτικής Θράκης προσδοκούμε καλή βούληση. Ήρθε και πέρασε πια ο χρόνος κατά τον οποίο έπρεπε να είχαν επιλυθεί τα θέματα της μειονότητας.
¨ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΟ¨
Ο πρόεδρος του BTTDD Νετσμεττίν Χουσεΐν τόνισε την ανάγκη για ένα άνοιγμα δημοκρατίας από την πλευρά της Ελλάδας προς τους Τούρκους της δυτικής Θράκης και είπε : ¨Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε μια ιδιαίτερη κατάσταση. Περνά μια ιδιαίτερη περίοδο. Ελπίζουμε το συντομότερο να ξεπεράσει αυτή την περίοδο της οικονομικής κρίσης. Περνά μια ευαίσθητη περίοδο. Είναι ανάγκη η ζωή να επιστρέψει στους κανονικούς της ρυθμούς. Διότι αν δεν επιστρέψει, τότε και η επίλυση των θεμάτων δεν είναι εύκολη. Είναι ανάγκη να βελτιωθεί η οικονομία¨.
Ο Χουσεΐν εξέφρασε την πίστη του πως τα θέματα πρέπει να λύνονται με διάλογο και είπε : Αυτή τη στιγμή υπάρχει μια κυβέρνηση που έχει ξεπεράσει τις 100 πρώτες μέρες. Εμείς θέλουμε να ελπίζουμε. Διότι τα θέματα των Τούρκων της δυτικής Θράκης είναι θέματα που μπορούν να λυθούνε με διάλογο. Είναι ανάγκη η Ελλάδα να πιστέψει στον διάλογο. Εμείς αυτό είπαμε και στην επίσκεψη μας στο ελληνικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη.  Εάν κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού κυρίου Τσίπρα υπάρξουν οι συνθήκες θα θέλαμε να τον συναντήσουμε.  Αναφέραμε πως αν χρειάζεται μπορούμε να τον φιλοξενήσουμε στα γραφεία μας. Από την φιλία των δύο χωρών κερδίζουμε όλοι. Όλοι κερδίζουν. Δεν βγαίνει κανείς χαμένος. Δεν υπάρχει θέμα που δεν μπορεί να λυθεί αν διασφαλιστεί η δυνατότητα του διαλόγου. Αν οι πολιτικοί δείξουν την θέληση τους, κάθε θέμα μπορεί να επιλυθεί. Πιστεύω λοιπόν πως η πολιτική βούληση με πίστη στον διάλογο είναι αναγκαία. Το ότι τα θέματα δεν λύθηκαν μέχρι σήμερα, δεν σημαίνει πως δεν θα λυθούν και από τώρα και πέρα. Δεν θέλω να είμαι απαισιόδοξος, θέλω να τα βλέπω τα πράματα αισιόδοξα¨.
¨ΘΑ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΔΙΜΕΡΕΣ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ¨
Ο Νετσεμεττίν Χουσεΐν είπε πως ως σύλλογος θα εφαρμόσουν ένα διμερές σύστημα εργασίας. Είπε : ¨Φυσικά και θα ενδιαφερθούμε για τον αγώνα της δυτική Θράκης. Φυσικά και θα διασφαλίσουμε την συμβολή μας σε αυτόν το δημοκρατικό αγώνα. Διότι εμείς δεν είμαστε ένας σύλλογος συμπολιτών. Οι περισσότεροι έχουμε οικογένειες που ζούνε εκεί. Έχουμε πολύ στενές σχέσεις με την δυτική Θράκη και τα μέλη της μειονότητας που ζούνε εκεί. Έχουμε οικογενειακούς δεσμούς. Αλλά και από την άλλη, υπάρχουν Δυτικοθρακιώτες που ζούνε στην Τουρκία. Και αυτοί επίσης έχουν προβλήματα. Προβλήματα που αναμένουν την λύση τους. Στο θέμα αυτό θα δώσουμε βαρύτητα. Στην προσπάθεια μας αυτή περιμένουμε την βοήθεια και την στήριξη όλων¨.…    Εφ.Γκιουντέμ  29/5/2015
Σχόλιο: αυτός ο χάρτης στο φόντο,ποιανού κράτους είναι;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια να σχετίζονται με την ανάρτηση και να είναι ευπρεπή.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.