Σάββατο 23 Απριλίου 2016

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΙ ΣΤΑ ΤΙΡΑΝΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΤΖΑΜΙ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ

Posted on TourkikaNea Μαρτίου 7th, 2016

Ανεγείρεται το μεγαλύτερο τζαμί των Βαλκανίων



Το τζαμί Ναμαζγκάχ που χτίζεται στην πρωτεύουσα της Αλβανίας Τίρανα από το TDV(σημείωση μεταφραστή: ίδρυμα του τουρκικού υπουργείου Θρησκευμάτων) θα είναι το μεγαλύτερο των Βαλκανίων.
Ο μηχανικός Χουσείν Σεντούρκ που είναι ο υπεύθυνος του έργου,σε δηλώσεις του προς τον ανταποκριτή του πρακτορείου Α.Α. ανέφερε πως οι εργασίες συνεχίζονται σύμφωνα με το πρόγραμμα και ότι ως τώρα προσπάθησαν να ολοκληρώσουν το πάρκινγκ,την συνεδριακή αίθουσα,τα γραφεία και άλλους χώρους για άλλες λειτουργίες που θα βρίσκονται υπόγεια.  ……………..
Ο Σεντούρκ είπε: ¨Ο κόσμος έστω και αν ξέρανε πως δουλεύουμε από έξω δεν έβλεπαν τίποτε. Τώρα ο κόσμος που περνά από εδώ βλεπει με τα μάτια του πια το τι γίνεται. Χτυπούν την πόρτα μας και βλέποντας πως οι εργασίες προχωρούν γρήγορα ,χαίρονται και μας χαιρετίζουν.Ο λαός των Τιράνων άρχισε πραγματικά να πιστεύει πως αυτό το τζαμί κατασκευάζεται¨.
Το Ναμαζγκάχ τζαμί χτίζεται πάνω σε μια έκταση περίπου 10 χιλιάδων τ.μ. Το τζαμί προβλέπεται να τελειώσει σε 2-3 χρόνια και τα θεμέλια του είχαν τεθεί τον περασμένο Μάιο σε τελετή στην οποία μετείχε και ο πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας Ερντογάν.
http://milletgazetesi.gr/view.php?id=4413
1/3/2016
Σχόλιο Γ. Β. Πέππα: Ο εναγκαλισμός τουρκίας-τουρκαλβανίας όσο πάει σφίγγει.Η πρώτη βρίσκει ένα πρόθυμο,υπάκουο ενεργούμενο στη νεο-οθωμανική διπλωματία της.Η δεύτερη,αγνοεί τον σώφρονα λόγο της ευρωπαϊκής πολιτικής τάξης και διανόησής της,που πρεσβεύει πλήρη αποκοπή απ΄ το Χοτζικό ψυχροκομμουνιστικό παρελθόν,κι επιμένει αγκυλωτικά σε παλαιοβαλκανικές πρακτικές/τακτικές με αντισερβισμό,ανθελληνισμό,αλυτρωτισμό κι όποτε προκύψει (επανα)λειτουργεί ευχαρίστως ως Ιταλικό προτεκτοράτο.
Μία πτυχή της παναλβανιστικής προπαγάνδας,όπως επανειλημμένα έχω τονίσει, αποτελεί η μάταιη απόπειρα να παρουσιάσει τους αρβανιτόφωνους Έλληνες της Ηπείρου (Αρβανίτες) δήθεν ως arberor,σκιπετάρους τουρκαλβανούς δηλαδή.Γι΄ αυτό,όπου ακούει,βλέπει,διαβάζει Έλληνας πολίτης για arberor ή arberesh να ξέρει ότι πρόκειται για πρακτορίσκους προπαγανδιστές ή άθλια ντόπια μειοδοτικά γιουσουφάκια,δοσίλογους.

Τέλος,να τονίσουμε ότι ο νεο-οθωμανισμός της Άγκυρας μετέρχεται πλέον εξελιγμένες και άκρως μοντέρνες μορφές συλλογικής και υποσυνείδητης προπαγάνδας.Στέκομαι σε δύο χαρακτηριστικές: 
1.τηλεοπτική διπλωματία.
Πλήθος από καλοδουλεμένες τηλεοπτικές παραγωγές κατακλύζουν την δυτική Ασία,τη βόρεια Αφρική και τα Βαλκάνια με φιλοδοξία να επεκταθούν και σε άλλες αγορές.Το κόστος τους,αν και τεχνικά άρτιες,πολύ φτηνό,σχεδόν ασήμαντο.Γλώσσα τους,αυστηρά η τούρκικη.Η συνταγή τους δοκιμασμένη,γλυκανάλατη,εύπεπτη: αμερικάνικα σίριαλ ίντριγκας και σαχλαμάρας,καθώς και βραζιλιάνικες και μεξικάνικες σαπουνόπερες. 
2.ισλαμοθρησκευτική διπλωματία.
Με αυτήν σηκώνει γιγάντια τεμένη μέσα στα μούτρα των πολυπολιτισμικά χαζοχαρού-μενων δυτικών,όπως λ.χ. το τζαμί με τους δίδυμους μιναρέδες έξω από την Ουάσιν-γκτον(που στεγάζει και θρησκευτικό κέντρο).
Το Τουρκικό τζαμί στην Ουάσινγκτον
Για το τί συμβαίνει στις γειτονικές μας χώρες (είδαμε στην αρχή τι εκτυλίσσεται στα Τίρανα) ας μην πούμε λεπτομέρειες,γιατί θα χρειαστεί βιβλίο ολόκληρο.Δεκάδες είναι οι αναστηλώσεις σε Αλβανία,Κόσοβο,Σκόπια,Βοσνία,Μαυροβούνιο,αλλά και Λίβανο,Αίγυ-πτο,ενώ στα εντυπωσιακότερα παραδείγματα παρέμβασης (διά της κρατικής υπηρεσίας ΤΙΚΑ) μπορούν να αναφερθούν το τέμενος Kanuni Sultan Süleyman στην ...Ουγγαρία και το Hanefi και Şafi τζαμί στο ...Σουδάν.
Τούρκικο τζαμί στο Βερολίνο
Και τι κάνει την ίδια στιγμή στην τουρκική επικράτεια το ίδιο καθεστώς,που πάει στις άλλες χώρες επικαλούμενο τον “πολιτισμό” και την “ανεκτικότητα”;
Τούρκικο τζαμί στην Κολωνία
Αρπάζει ό,τι χριστιανικές εκκλη
σίες άφησε όρθιες και μετατρέπει σε τζαμιά υπερχιλιό-χρονους ναούς! Ελληνικές,Αρμένικες,Ασσυροχαλδαϊκές,Προτεσταντικές εκκλησιές κατάσχονται από το τουρκικό κράτος και δεν ἀνοίγει ρουθούνι.
Αλλά και ποιος να αντιδράσει; Χωρίς μεταφυσική,χωρίς κάποια πίστη,χωρίς το πνεύ-μα που έστησε τους ναούς αυτούς,αντιθέτως συμπλεγματικοί έναντι των αλλόθρησκων και παραδομένοι στον μηδενισμό,δεν έχουμε καμμία δυνατότητα αντιμετώπισης του νεο-οθωμανισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια να σχετίζονται με την ανάρτηση και να είναι ευπρεπή.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.