Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

Παιδεραστία και ομοφυλοφιλία βασίλευαν στο οθωμανικό παλάτι


Tα γιουσουφάκια στο οθωμανικό παλάτι και στην κουλτούρα του

Ο καθηγητής Δρ. Αϊχάν Σονγκάρ (1926-1997) που ήταν μαθητής του ιδρυτή της τουρκικής ψυχιατρικής,Δρ. Μαζχάρ Οσμάν Ουσμάν (1884-1951),εξετάζοντας την παθολογία της σεξουαλικότητας,δίνει παραδείγματα από την φιλολογία του οθωμανικού παλατιού και από ποιήματα του Divan (σημ. μεταφραστή: ανώτατο διοικητικό συμβούλιο του οθωμανικού κράτους).
Ο Σονγκάρ τονίζει πως η οργάνωση με τα γιουσουφάκια, είναι ένα από τα πιο απτά παραδείγματα ομοφυλοφιλίας και παιδεραστίας. Όπως αναφέρει ο Σονγκάρ,για να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες του παλατιού σε αγοράκια,είχαν εγκατασταθεί ιδιαίτερα στην Χίο παθητικοί ομοφυλόφιλοι.
Οι οικογένειες που ανέτρεφαν το παιδί για αυτή τη δουλειά και οι οποίες έτσι διασφάλιζαν τα προς το ζην, έβαζαν στον πρωκτό του παιδιού διάφορους καθετήρες έτσι ώστε να συνηθίσει, αργότερα μέλη της οικογένειας ερχόταν σε πρωκτική επαφή με το παιδί και όταν αυτό έφτανε στο επιθυμητό πάχος το πουλούσαν έναντι χρυσού στο παλάτι.  Λεπτομέριες για αυτά μπορείτε να βρείτε στο έργο ¨Σεξουαλική Παθολογία¨  του Αϊχάν Σονγκάρ. (Ψυχιατρική, Καθηγητής Δρ. Αϊχάν Σονγκάρ, Σεξουαλική Παθολογία, εκδόσεις Γκιουλ 1971).
Βλέποντας την ιστορία της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, διακρίνεται πως σε συγκεκριμένες περιόδους η παιδεραστία και η παιδοφιλία ήταν ιδιαίτερα αρεστή στον κύκλο οτυ παλατιού. Μάλιστα καθώς η τάση για τα αγοράκια στην οθωμανική κουλτούρα ήταν εγκεκριμένη (ιδιαίτερα στους XIV-XVIII αιώνα) και πολύ δημοφιλής, αναπτύχθηκε και μια σχετική ερωτική φιλολογία σχετικά με την ομοφυλοφιλία και την παιδεραστία.
Υπάρχουν ποιήματα του παλατιού που παρομοιάζουν τα αγοράκια με τους υπηρέτες του παραδείσου, στίχοι που αναφέρονται σε παιδεραστία ή και ποιήματα εξολοκλήρου αφιερωμένα στην παιδεραστία.
……………….


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια να σχετίζονται με την ανάρτηση και να είναι ευπρεπή.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.