Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

Τουρκο-Κοσσοβάροι προσκυνούν στην Τουρκία...

Στα πλαίσια του σχεδίου ¨15χρονοι Κοσσο-βάροι στο Τσανάκκαλε¨ του υπουργείου Νεολαίας και Αθλητισμού της Τ.C. ,περίπου 100 μαθητές της τελευταίας τάξης γυμνασίου Τούρκων του Κοσσόβου,πήγαν στο Τσανάκ-καλε.
Στα πλαίσια του σχεδίου αυτού που πραγμα-τοποιείται με προσπάθεια και από το Δημο-κρατικό Τουρκικό Κόμμα Κοσόβου (KDTP) μαθητές της τελευταίας τάξης γυμνασίου της Πρίστινας του Κοσσόβου που παρακολουθούν παιδεία στα τουρκικά,μετέβησαν στα εδάφη όπου έπεσαν ως μάρτυρες οι πρόγονοι τους.
Τους μαθητές,που ξεκίνησαν από την Πρίστινα,τους ξεπροβόδησαν εκτός από τις οικογένειες τους,η πρέσβης της Τουρκίας στο Κόσσοβο Κιβιλτζίμ Κιλίτς και στελέχη του KDTP. Σε δηλώσεις που έκανε σχετικά με το θέμα αυτό η πρέσβης Κιλίτς είπε πως με την στήριξη του υπουργείου Νεολαίας κι Αθλητισμού της Τουρκικής Δημοκρατίας και τα πλαίσια του σχεδίου αυτού που γίνεται για πρώτη φορά, 15χρονοι Τούρκοι-Κοσοβάροι θα βιώσουν το πνεύμα του Τσανάκκαλε στο οποίο έπεσαν ως μάρτυρες οι παππούδες τους.Ο αντιπρόεδρος της βουλής του Κοσόβου,Φικρίμ Ντάμκα, είπε πως στα πλαίσια του σχεδίου αυτού που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στέλνονται στο Τσανάκκαλε Τούρκοι μαθητές μόνο από την Πρίστινα,αλλά ότι του χρόνου θα στείλουν μαθητές που παρακολουθούνε παιδεία στα τουρκικά και από άλλες πόλεις του Κοσόβου.
Οι νέοι,οι οποίοι για πρώτη φορά ξεκινούσαν για να πάνε στην Τουρκία,είπαν ότι ήταν πολύ χα-ρούμενοι.Ανέφεραν πως για το Τσανάκκαλε διάβαζαν στα βιβλία τους και ότι είναι ενθουσια-σμένοι καθώς θα βιώσουν εκεί το πνεύμα του. Οι νέοι θα μείνουν περίπου μια εβδομάδα στην Τουρκία και εκτός από το Τσανάκκαλε θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούνε και την Κων-σταντινούπολη.Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία στον Πόλεμο του Τσανάκκαλε έπεσαν ως μάρτυρες πολλά άτομα από την Πρίστινα.Στο μνημείο του Τσανάκκαλε  υπάρχουν πολλοί τάφοι που γράφουν ¨Πρίστινα¨.

http://www.dha.com.tr/kosovali-15liler-dedelerinin-sehit-dustugu-canakkaleye-gitti_1313197.html  28/8/2016
Πηγή: http://tourkikanea.gr/2016/09/kosova-6/#more-64769

Σχόλιο: Ο άφιλος γείτονας συσπειρώνεται περιμετρικά μας,ο νέο-οθωμανισμός αναπτύσσεται κι εμείς αναλωνόμαστε σε τζούφιες αναθεωρήσεις τύπου Ρεπούση,Φίλη κ.λπ.


Δείτε ακόμα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια να σχετίζονται με την ανάρτηση και να είναι ευπρεπή.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.