Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018

Χέρι-χέρι οι Σλαβόφρονες έλληνες (αυτοί που δηλώνουν μειονοτικοί "μακεδόνες") με τους Τούρκους

Στις 25 Ιουλίου 2017 έγινε στην Κομοτηνή το ετήσιο μνημόσυνο του Αχμέτ Σαδίκ,του μουσουλ-μάνου έλληνα βουλευτή που έχασε τη ζωή του σε ατύχημα το 1995.
Η μνήμη του Α.Σ. κοντεύει να αγιοποιηθεί απ΄ την τουρκική διπλωματία,αλλά και να ηρωποιηθεί ως μπροστάρης αγωνιστής της δήθεν τουρκικής μειονότητας στη Θράκη.
Στο μνημόσυνο-πολιτική εκδήλωση μίλησαν διάφοροι παράγοντες της μουσουλμανικής κοινότη-τας,αναγνώσθηκαν τα μηνύματα που στάλθηκαν στην τελετή από τον Μουσταφά Σάργκο-μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του DEB (κόμμα των τούρκων της Θράκης),μεταδόθηκε το μήνυμα του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού της τουρκίας (!!!) Χουλουσί Ακάρ και ακολούθως του υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου,του προέδρου της βουλής της Ελλάδας Νίκου Βούτση, της υπουργού Πολιτισμού της Ελλάδας Λυδίας Κονιόρδου και του βουλευτή Ιλχάν Αχμέτ.
Την εκδήλωση σφράγισε η δήλωση του Γιώργου Παπαδάκη -εκπροσώπου του κόμματος Ουράνιο Τόξο- της μακεδονικής μειονότητας Ελλάδας που είπε πως ¨Εάν είναι έγκλημα να είναι κά-ποιος Τούρκος στην Ελλάδα,τότε ενώπιον σας δηλώνω πως είμαι Τούρκος¨.
Αυτός ο κύριος (φωτογραφία) είπε,μεταξύ άλλων,τα εξής:
¨ Αγαπητή οικογένεια του Σαδίκ Αχμέτ
Έχω την ικανοποίηση να παρευρίσκομαι εδώ ως εκπρόσωπος του Ουράνιου Τόξου-του κόμματος της Μακεδονικής Μειονότητας Ελλάδας. Δεν είχα την ευκαιρία να γνωρίσω τον Αχμέτ Σαδίκ όταν ζούσε. Από την τηλεόραση είχαμε δει πως στις αρχές της δεκαετίας του 1990 ο Αχμέτ Σαδίκ είχε σταλεί στην φυλακή των Διαβατών επειδή είχε δηλώσει Τούρκος. Είχε δηλώσει πως ¨Δικάζομαι σήμερα,επειδή είμαι Τούρκος¨.
Εάν είναι έγκλημα να είναι κάποιος Τούρκος στην Ελλάδα,τότε ενώπιον σας δηλώνω πως είμαι Τούρκος¨.
Εάν μόλις στα 17 σας μαθαίνετε πως ¨Οι Οθωμανοί και Τούρκοι είναι κακοί¨ και ότι έκαναν χιλιά-δες κακά σε αυτή την χώρα και δεν μπορείτε να συνεννοηθείτε μαζί τους,τότε είναι ανάγκη να τους σπρώξετε στην άκρη.Αυτοί που μαθαίνουν αυτά στα 17 τους,έχουν πρόβλημα.
Μπροστά στην κοινή γνώμη δηλώνω πως ευχαριστώ τον Σαδίκ Αχμέτ διότι με βοήθησε να δω τις αλήθειες σε αυτή την χώρα.Εάν ήταν ανάμεσα μας και ζούσε δεν θα ήταν χαρούμενος για αυτά που συμβαίνουν 22 έτη μετά τον θάνατο του.Ακόμη και σήμερα εάν δηλώσετε Τούρκοι δεν α-κούγεται καλά.Ακόμη και αν δεν θα μπείτε φυλακή,θεωρείται κάτι το προκλητικό.Μην ξεχνάτε πως η ΤΕΞ ακόμη δεν έχει αναγνωριστεί από τα ελληνικά δικαστήρια.Όπως έχει γίνει και με το ¨Μακεδονικό Σπίτι Πολιτισμού¨.Και όμως για αυτά υπάρχουν αποφάσεις του ΕΔΑΔ.Εάν τα έβλεπε αυτά ο Σαδίκ,δεν θα ήταν και πολύ χαρούμενος.Από την άλλη το κόμμα που ίδρυσε αναγεννήθη-κε,δυνάμωσε και είδαμε τι κατάφερε το 2014.     ……….¨

Διαβάστε για την εκδήλωση και όλες τις ομιλίες πατώντας εδώ.

Ένεκα μήνες μετά απ΄ αυτά (18.6.2018) υπογράφηκε στις Πρέσπες η αναγνώριση της βόρειας μακεδονίας...
Απορίες κανείς...;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια να σχετίζονται με την ανάρτηση και να είναι ευπρεπή.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.