Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019

Γιορτή εκτουρκισμού με θρησκευτικό προκάλυμμα στην Αγριανή του Έβρου


ΓΙΟΡΤΗ ΕΚΤΟΥΡΚΙΣΜΟΥ ΜΕ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΚΑΛΥΜΜΑ ΣΤΗΝ ΑΓΡΙΑΝΗ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ

Τελετή χάτιμ στον Έβρο

Στο χωριό Αγριάνη του δήμου Σουφλίου του νομού Έβρου οργανώθηκε τελετή χάτιμ για 19 παιδιά εκεί μαθημάτων Κορανίου.
Στην τελετή χάτιμ μετείχαν ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Κέχρου Αλή Χασεκί, ο πρόεδρος του Μορφωτικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Μειονότητας Νότιου Έβρου Μπεκίρ Μουσταφάογλου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Μουσουλμάνων Διδυμοτείχου Σουλεϊμάν Ματζούρ, τα μέλη του Δ.Σ του συλλόγου αποφοίτων της ΕΠΑΘ Χακκί Χατζί και Ριντβάν Σαρ, το μέλος της διοίκησης του Ιδρύματος Προστασίας του Τεκκέ της Ρούσας Αμπντί Πεντζάλ, γονείς των παιδιών και περίπου 2.000 άτομα από τα γύρω χωριά.
Η τελετή που έγινε μπροστά στο μειονοτικό σχολείο άρχισε με την ανάγνωση ποιημάτων στα τουρκικά. Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με ύμνους, με ανάγνωση στίχων του κορανίου και με την μετάφραση τους. Στο τέλος της εκδήλωσης προσφέρθηκε φαγητό στους μετέχοντες.
Η Αγριάνη με αυτή την εκδήλωση έδειξε για μια ακόμη φορά πως είναι το πιο μεγάλο και οργανωμένο χωριό της περιοχής. Οι καλεσμένοι φιλοξενήθηκαν με τρόπο που μπορεί να είναι παράδειγμα και για τα άλλα χωριά. Το χωριό Αγριάνη έδειξε πως αποτελεί φρουρό της τουρκο-μουσουλμανικής κουλτούρας στην περιοχή εκεί.

http://rodopruzgari.com/component/k2/item/6724-ahrenp%C4%B1nar%E2%80%99da-hatim-cemiyeti.html  14/5/2017

Σχόλιο: Στο χωριό Αγριάνη οι μουσουλμάνοι που κατοικούν εκεί είναι στην μεγάλη τους πλειο-ψηφία ΡΩΜΑ. Το συγκεκριμένο γεγονός (ένα απ΄ το πλήθος των σχετικών) έλαβε χώρα στις 14/5/2017 και δεν αποτελεί παρά τυχαίο δείγμα της εργώδους τούρκικης δράσης στη Θράκη.Προφα-νώς λόγω της ανεπάρκειας (για να μην πούμε τίποτε άλλο) του ελληνικού κράτους, οι τουρκόψυχοι αλωνίζουν ΚΑΙ εκεί. Πρόκειται δηλαδή για έναν ακόμη τρόπο εκτουρκισμού ΜΗ τουρκικού πληθυ-σμού. Και μάλιστα πληθυσμού με σημαντική δημογραφική δυναμική…
Καλές οι δηλώσεις περί Πομάκων και Ρωμά από κυβερνητικούς κι αυτοδιοικητικούς φορείς και πρόσωπα. Ακόμη καλύτερες όμως αν συνοδεύονται και με αντίστοιχες δράσεις ανάδειξης των ομάδων αυτών…
Αλλιώς οι τουρκοπράκτορες,όπως βλέπετε,δεν περιμένουν…
http://tourkikanea.gr/2017/05/hatimevros/   16/05/2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια να σχετίζονται με την ανάρτηση και να είναι ευπρεπή.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.