Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019

ΕΠΑΦΕΣ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΣΤΟ ΚΟΣΟΒΟ

Ο Χαλίτ Χαμπίπογλου-αντιπρόεδρος της FUEN (Ομοσπονδιακή Ένωση Ευρωπαϊκών Εθνοτήτων) στις 19/4/17, επισκέφτηκε τους Τούρκους του Κοσσόβου που είναι μια από τις ιδρυτικές κοινότητες της Δημοκρατίας του Κοσσόβου.
Με ευκαιρία την εθνική γιορτή των Τούρκων του Κοσσόβου της 23/4 και μετά από πρόσκληση της Ένωσης Νεολαίας Κοσσόβου, ο αντιπρόεδρος της FUEN επισκέφτηκε την πρωτεύουσα Πρίστινα και το Πρίζρεν όπου ζει πυκνός πληθυσμός Τούρκων και συναντήθηκε με εκπροσώπους της τουρκικής κοινότητας της Δημοκρατίας του Κοσσόβου που έγινε ανεξάρτητο κράτος στις 17/2/2008. Τον Χαμπίπογλου συνόδεψε και η ασκούσα καθήκοντα Γ.Γ. στην Ομάδα Τουρκικών Κοινοτήτων της FUEN και Διευθύντρια Διεθνών Σχέσεων της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης (ABTTF) Μελέκ Κιρμαντζί.
Αρχικα ο Χαμπίπογλου συναντήθηκε στα γραφεία της  Ένωσης Νεολαίας Κοσσόβου με τον πρόεδρο της τον Τζεγκίζ Κόβατς ο οποίο είχε μετάσχει ως καλεσμένος στην ετήσια συνάντηση της Ομάδας Τουρκικών Κοινοτήτων της FUEΝ που έγινε στο Βερολίνο στις 14-17 Νοεμβρίου 2016 και ενημερώθηκε για τις δραστηριότητες του συλλόγου. Την ίδια μέτρα το βράδυ, στα πλαίσια των εκδηλώσεων της 23/4-Ημέρας Εθνικής Γιορτής των Τούρκων του Κοσσόβου, μετείχε στην ¨Εναρκτήρια Συναυλία 23ης Απριλίου¨ που έγινε στο Σπίτι Πολιτισμού του Πρίζρεν.
Στις 18 Απριλίου ο Χαμπίπογλου  επισκέφτηκε τον υπουργό Δημοσίας Τάξεως και πρόεδρο του Δημοκρατικού Τουρκικού Κόμματος Μαχίρ Γιαγτζιλάρ. Ενημέρωσε πως η FUEN είναι η μεγαλύτερη στέγη εθνικών μειονοτήτων στην Ευρώπη και περιέγραψε τις εργασίες της. Ο Χαμπίπογλου περιέγραψε την Κίνηση Ευρωπαίων Πολιτών  της FUEN που έχει την επωνυμία ¨Πακέτο Προστασίας Μειονοτήτων¨ , που όπως ανέφερε στοχεύει στην προστασία των ατόμων –μελών των εθνικών και γλωσσικών μειονοτήτων της FUEN και στην λήψη μέτρων για την ενδυνάμωση της πολιτιστικής και γλωσσικής διαφορετικότητας στην Ευρώπη.
………………………
http://tourkikanea.gr/2017/04/kossova-3/#more-71261

Σχόλιο Γιάννη Βασ. Πέππα: Η Τουρκία χρησιμοποιεί έξυπνα μιαν ιδιόμορφη ευρωπαϊκή οργάνωση για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της.Ήδη κατέχει την αντιπροεδρία της. Το τελευταίο συνέδριο της FUEN κατάφερε να διεξαχθεί στην ...Κομοτηνή,έδρα (γι΄ αυτούς) της τούρκικης μειονότητας στην Ελλάδα.
Φιλοξενούμε αυτό το περασμένο συμβάν (τώρα το εντοπίσαμε) για να τονίσουμε την οργανωμένη,μεθοδική,με στόχους νεο-Οθωμανισμού
λειτουργία της γείτονος, σε αντίθεση με την φοβική ραγιάδικη νοοτροπία της ελληνικής πολιτικής τάξης.Επίσης,για να θυμίσουμε πως μια χούφτα αλβανόφρονες αρβανίτες συνεργάζονται με την FUEN επιδιώκοντας να παρουσιάσουν τους Έλληνες Αρβανίτες ως εθνοτική μειονότητα.Θα βρείτε αποδεικτικές παρουσιάσεις στις ενότητες "Περιπτώσεις" και "FUEN" τούτου του ιστοτόπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια να σχετίζονται με την ανάρτηση και να είναι ευπρεπή.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.