Παρασκευή 28 Απριλίου 2023

Αποκατέστησαν οι Τούρκοι άγαλμα του Αριστοτέλη που είχαν κακοποιήσει


Eντέλει το άγαλμα του Αριστοτέλη που είχε καταστραφεί,τοποθετήθηκε στην θέση του στον Άσσο

Το άγαλμα του Αριστοτέλη το οποίο πριν από περίπου δύο χρόνια καταστράφηκε , μετά από την επισκευή του τοποθετήθηκε πάλι στην είσοδο της αρχαίας πόλης του Άσσου (Μπεχράμκαλε).
Το άγαλμα του Αριστοτέλη που ήταν από τα πιο σημαντικά ονόματα της αρχαίας ελληνικής φιλοσοφίας και έζησε στον Άσσο στα έτη 347-344 π.Χ. και ίδρυσε μια σχολή, είχε τοποθετηθεί εκεί το 2009.

Τον Αύγουστο του 2015 το δεξί χέρι του αγάλματος είχε σπάσει, ενώ είχε προκληθεί σοβαρή ζημιά και στο τμήμα του προσώπου.

Σύμφωνα με την είδηση από το Arkeofili, o Χουσεΐν Καπλάν, κοινοτάρχης του Μπεχράμκαλέ, ανέφερε πως τοποθέτησαν στην θέση του το άγαλμα πριν από την έναρξη της τουριστικής περιόδου και είπε: ¨Από τον προϋπολογισμό της κοινότητας το άγαλμα επισκευάστηκε και τοποθετήθηκε πάλι στην θέση του. Ανανεώσαμε επίσης και το βάθρο του. Το μέγεθος του αγάλματος είναι ίδιο, αλλά εξυψώσαμε λίγο το βάθρο του και τοποθετήσαμε πάλι στην θέση του το άγαλμα¨.


Σχόλιο: Πριν βιαστούμε να πούμε οποιονδήποτε χαρακτηρισμό για αυτόν που πήγε και κατέστρεψε το άγαλμα, καλά είναι να σκεφτούμε τα δικά μας χάλια. Να σκεφτούμε το τι ¨τραβάνε¨ τα αγάλματα ηρώων μας ιδίως στην Αθήνα από τις επιθέσεις διάφορων κάφρων…


https://tourkikanea.gr/monuments/aristo/?fbclid=IwAR2_daH55dPU621BDFUv2U-VQfJm7dFyA_x9vaxFkYOYXaEMczF4aT0q5s0


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια να σχετίζονται με την ανάρτηση και να είναι ευπρεπή.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.