Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017

"Εθνικές" και "εθνοτικές" μειονότητες στην Ελλάδα,κατά το Στέιτ Ντιπάρτμεντ



Ένας απ΄ τους λόγους που δημιουργήθηκε τούτος ο ιστότοπος είναι η αποκάλυψη  και εξαέρωση των ανθελληνικών θεωριών και τακτικών περί δήθεν μειονοτήτων στην Ελλάδα,πέραν της υφιστάμενης τριμερούς μουσουλμανικής στην Θράκη.
Περιηγούμενος κανείς στο διαδίκτυο εύκολα και γρήγορα εντοπίζει τις δύο βασικές πηγές αυτής της ρυπαρής προπαγάνδας: άτομα και οργανώσεις απ΄ τις δύο βόρειες γειτονικές χώρες.Εκτός απ΄ την έ-ξωθεν όμως,υπάρχει και η ντόπια συνοδοιπορία της: μία χούφτα ιδεοληπτικοί και διαταραγμένοι α-ναπαράγουν ιστορικές στρεβλώσεις,παρα-ανάγνωση βιβλιογραφίας,σενάρια ετερότητας και ανοη-σίες περί (αυτο)προσδιορισμών.Έχω ξαναγράψει ότι η κοινή μεθοδολογία,πρακτική,ακόμα και φρα-σεολογία αυτού του φάσματος αποδεικνύουν ότι υπάρχει ενιαίο κατευθυντήριο κέντρο.
Ψάχνοντας πρόσφατα το αρχείο δημοσιεύσεων μου βρήκα άρθρο της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ (28.2. 2014) με τίτλο:  Έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Τι λέει για Χρυσή Αυγή, «μακεδονική» μειονότητα και μετανάστες.Στην παρατιθέμενη έκθεση υπήρχε και η παρακάτω παράγραφος [που μας ενδια-φέρει εδώ]:


Στο κεφάλαιο για τις εθνικές και εθνοτικές μειονότητες επαναλαμβάνονται,όπως και στην περσινή έκθεση,οι αναφορές σε Έλληνες πολίτες που αυτο-προσδιορίζονται ως Τούρκοι,Πομάκοι,Βλάχοι,Ρο-μά,Αρβανίτες ή Μακεδόνες, ορισμένοι εκ των οποίων θεωρούν πως πρέπει να αναγνωριστούν ως «μειονότητες» ή «γλωσσικές μειονότητες»,αλλά η κυβέρνηση αναγνωρίζει ως μειονότητα μόνο τη μουσουλμανική.Επίσης,γίνονται αναφορές και στο ότι η κυβέρνηση δεν αναγνωρίζει την σλαβική διάλεκτο στην ΒΔ Ελλάδα ως «μακεδονική»,ότι αξιωματούχοι και δικαστήρια δεν επιτρέπουν σε σλα-βικές ομάδες να αυτοπροσδιορίζονται ως «Μακεδόνες» και ότι έκθεση ανεξάρτητου εμπειρογνώ-μονα του ΟΗΕ,τον Μάρτιο 2009,έχει καλέσει την κυβέρνηση να απεμπλακεί από τη διαμάχη εάν υφίσταται ή όχι «μακεδονική» ή «τουρκική» μειονότητα στην Ελλάδα και να εστιασθεί στα θέματα προστασίας δικαιωμάτων αυτο-προσδιορισμού και ελευθερίας έκφρασης,επιτρέποντας την χρήση των όρων «μακεδονικός» ή «τουρκικός» σε σωματεία και οργανώσεις.

Διαβάστε όλο το άρθρο ΤΩΝ ΝΕΩΝ εδώ

Δεν έχουμε πια να κάνουμε με κολλημένα μυαλά,βαρεμένους,νεομπολσεβίκους προδευτικούς και όργανα ξέ-νων μικρο-υπηρεσιών.Αλλά με την μεγαλύτερη δύναμη στον πλανήτη,για όσους αντιλαμβάνονται τι σημαίνει αυτό.Και δεν λέει καλά πράγματα...
Μειονότητες στην χώρα μας δεν υπάρχουν.Το κόμμα των ψευτο-μακεδόνων (Ουράνιο Τόξο) δεν ξεπερνά στις εκλογές τις 1.500 ψήφους ...πανελλαδικά! Σημειώστε,πως το ίδιο κόμμα εκπροσωπεί και τους ομοφυλόφιλους...
Για τους Βλάχους δεν υφίσταται θέμα.Όσο κι αν χτυπιούνται οι ...καλοθελητές,οι Βλάχοι είναι και αισθάνονται Έλληνες! Κάποιοι νενέκοι αποπειράθηκαν να ανοίξουν στη Βέροια Φροντιστήριο βλάχικης γλώσσας (το 2013,θαρρώ),αλλά έφαγαν τα μούτρα τους.Ο γλωσσικός κώδικας,βλέπεις,είναι πάντα κύριος κριός προπαγαν-διστικής διείσδυσης.
Για τους Αρβανίτες τώρα.Υπήρχαν και υπάρχουν τα τελευταία τριάντα χρόνια κάποιοι κουφιοκέφαλοι που εξυ-πηρετούν την αθλιότητα της δήθεν αλβανικής μειονότητας.Άβυσσος... Όταν τους παίρνει χαμπάρι ο κόσμος, βέβαια,τους ξεμπροστιάζει.Έναν,το ίδιο το χωριό του,τον κήρυξε ανεπιθύμητο κι αποσυνάγωγο.Αν εξαιρέσεις αυτές τις θλιβερές περιπτώσεις,το σώμα των αρβανιτών είναι περήφανο για την ελληνική συνείδησή του.
Τότε,θα αναρωτηθεί εύλογα κανείς,γιατί λένε οι ΗΠΑ αυτά που λένε; Με τον πλέον επίσημο τρόπο,μάλιστα.
Για δύο λόγους: ο πρώτος γίνεται αντιληπτός αν θυμηθούμε την επίθεση στη Σερβία και την ανάδυση του "κράτους" του Κοσόβου.Οι παγκόσμιοι χασάπηδες πάντα λιγουρεύονται μειονότητες,πραγματικές ή μη.Εξυπη-ρετούν τα σχέδια τους γεωγραφικού τεμαχισμού και οικονομικής επιβολής.Ο λαός μας πρέπει να ΄ναι ιδιαίτερα προσεκτικός...
Κατά δεύτερον,όλος αυτός ο εσμός των "οργανισμών",ενώσεων,παρατηρητηρίων κ.λπ. (που στην ουσία είναι βραχίονες διεθνών συμφερόντων) για δικαιώματα,προστασίες,διασώσεις κ.ά. διαθέτουν απευθείας πρόσβαση στους σχετικούς μηχανισμούς.Ως συγκοινωνούντα δοχεία...

Δίνω παρακάτω,για να καταλάβει και ο πιο αδαής,τεκμήρια των όσων παίζονται επί των Ελλήνων Αρβανιτών:

Αλβανοί διανοούμενοι ζητούν δικαιώματα για τους Αρβανίτες

15 Δεκεμβρίου 2008: Αλβανοί διανοούμενοι,με τρίγλωσση επιστολή τους (αλβανικά,ελληνικά και αγγλικά) προς τη Βουλή των Ελλήνων,το Ευρωκοινοβούλιο,τον ΟΗΕ,το ΝΑΤΟ και προς την αλβα-νική Βουλή,αναφέρει η εφημερίδα Shqip,ζητούν δικαιώματα για τους Αρβανίτες στην Ελλάδα, θεσμοθέτηση της αλβανικής ως επίσημης γλώσσας,νεκροταφεία και περιουσίες για τους τσάμη-δες.Συγκεκριμένα,η επιστολή ζητά από την Ελλάδα να θεσμοθετήσει την αλβανική ως πρώτη επί-σημη γλώσσα σε περιοχές όπου κατοικούν «αυτόχθονες Έλληνες πολίτες αλβανικής εθνικότητας» (Αρβανίτες) σε όλη την ελληνική επικράτεια και ειδικά στις περιοχές: Καστοριάς,Φλώρινας,Κόνι-τσας,Ιωαννίνων,Φιλιατών,Μαργαρίτη,Ηγουμενίτσας,Πάργας,Πρέβεζας,Σουλίου κ.ά.,όπου ζουν πο-λίτες αλβανικής εθνικότητας.Ένα δεύτερο αίτημα είναι η απογραφή του πληθυσμού για το σωστό προσδιορισμό του «αυτόχθονος αλβανικού πληθυσμού στην Ελλάδα» στις προαναφερόμενες περι-οχές καθώς και των Αλβανών μεταναστών στην Ελλάδα.Ζητούν επίσης από τη Βουλή να προβεί σε συνταγματικές τροποποιήσεις για παροχή δικαιωμάτων στον αλβανικό πληθυσμό εντός ελληνικής επικράτειας (τόσο των αυτοχθόνων Αλβανών όσο και των μεταναστών).Ζητούν χρηματοδότηση από την ελληνική κυβέρνηση για άνοιγμα νηπιαγωγείων,δημοτικών σχολείων,λυκείων,πανεπιστημίου, ακαδημίας κ.α. στην αλβανική γλώσσα και υποστηρίζουν ότι η στρατηγική αυτή θα βοηθούσε στην πρόοδο της πολυεθνικής ελληνικής κοινωνίας με τις εθνότητες που ζουν στη χώρα όπως Τούρκοι, Ρωσοπόντιοι,Βλάχοι,Μακεδόνες,Ρομ και Ισραηλινοί.Εξάλλου,οι «αλβανοί διανοούμενοι» ζητούν την άρση του εμπολέμου με την Αλβανία,ζητούν νεκροταφείο στην Ελλάδα για «τους Αλβανούς πεσό-ντες στην Τσαμουριά» και μνημείο προς τιμήν τους,την επιστροφή των περιουσιών των τσάμηδων, ζητούν περισσότερα δικαιώματα για τους μετανάστες και,τέλος,ζητούν να σταματήσει η αστυνομική βία εις βάρος τους.

Εφημ. ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ,Αθήνα,φ. 54-55/1-31.12.2008,σελ. 14

Διαβάστε ακόμα:







Γιάννης Βασ. Πέππας



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια να σχετίζονται με την ανάρτηση και να είναι ευπρεπή.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.