Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016

Τούρκικη γιορτή (29-5-2016) για την άλωση της Πόλης μας


Posted on Μαΐου 31st, 2016
                         Πατήστε εδώ για να δείτε το βίντεο
Το παραπάνω βίντεο είναι από τους εορτασμούς για την 563η επέτειο της Άλωσης της Πόλης μας από τους Οθωμανούς.Πρόκειται για παράσταση σε τρισδιάστατη οθόνη που έγινε στην περιοχή Γενί Καπί.
Μερικά χαρακτηριστικά σημεία:
Στο 40 ΄΄ αρχίζει η προβολή στην τρισδιάστατη οθόνη.
Στο 1:17 διακρίνονται οι αντίπαλοι ! Ένας τσεκούρι και ….ο σταυρός !
Στο 2:44 διακρίνεται η επίθεση του Οθωμανού στον χριστιανό υπερασπιστή της πόλης (διακρίνεται από τον σταυρό στην ασπίδα του).
Στο 3:25 ακούγεται η ρήση του προφήτη Μωάμεθ για το ¨πόσο καλός διοικητής θα είναι ο διοικητής που θα κατακτήσει την Κωνσταντινούπολη¨…
Στο 4:09 διακρίνεται ο σουλτάνος Μωάμεθ έξω από την Πόλη.
Στο 5:06 διακρίνεται το περίφημο κανόνι του Ουρβανού με το οποίο οι πολιορκητές χτυπούσαν τα τείχη.
Στο 10:28 το πέρασμα δια ξηράς των οθωμανικών πλοίων μέσα στον Κεράτιο κόλπο.
Στο 13:58 αρχίζει ο κανονιοβολισμός των τειχών στα οποία είναι κρεμασμένες οι σημαίες των Βυζαντινών Ελλήνων.
Στο 14:13 η επίθεση των Οθωμανών στρατιωτών στα γκρεμισμένα τείχη.
Στο 15:30 ο Οθωμανός στρατιώτης Ουλούμπατλί (μυθικό πρόσωπο) πετά κάτω την βυζαντινή σημαία και καρφώνει στα τείχη την Οθωμανική.Ο εκφωνητής ακούγεται να παινεύει την παλληκαριά και την αντρειοσύνη του,την ώρα που το πλήθος κάτω παραληρεί.
Στο 16:30 η είσοδος του σουλτάνου στην Πόλη.

Σημείωση Γ.Β. Πέππα: Το παραπάνω υλικό προέρχεται από το δραστήριο πατριωτικό ιστολόγιο Τούρκικα Νέα (31-5-2016),που παρακολουθεί την [δημοσιογραφική] δράση του νεο-Κεμαλισμού τόσο στην ίδια την Τουρκία,όσο και στην Θράκη μας.Πρόκειται για μια πλατιά ομάδα ανήσυχων Ελλήνων της Κομοτηνής με έντονη πολιτική τοπική παρουσία (παράταξη Σπάρ-τακος) που ξεπήδησε απ΄ την πανελλαδική συσπείρωση γύρω απ΄ το έντυπο Αντιφωνητής την σπουδαιότερη περιφερειακή [κι όχι μόνο] Ελληνική φωνή αγωνίας της τελευταίας 20ετίας, στην οποία μετέχω όσο μπορώ και προσφέρω.
Επί του θέματος: Η γείτων χώρα,σταθερά και προγραμματισμένα,ισχυροποιεί και διαστέλλει το συλλογικό εθνικό υποσυνείδητό της.Ίσως μερικοί θυμηθούν (και παραλληλίσουν) την εδώ Αρετη των Ελλήνων της επταετίας.Μόνο που η Τουρκία δεν παίζει.Είναι μια τεράστια χώρα,πολυπληθής, με δυναμική ομογένεια (σκεφτείτε πως στην Κίνα υπάρχουν 30.000.000 τουρκόφωνοι...!). Διαθέτει πλήρη συναίσθηση του Οθωμανικού [αυτοκρατορικού] παρελθόντος της που δεν διστάζει να το τονίζει.Βρίσκεται σε μόνιμη στρατιωτική εγρήγορση (Κουρδιστάν,Συρία κ.λπ.),προκαλεί χωρίς πρόβλημα Ισραήλ και Ρωσία και αποτελεί την δεύτερη,μετά τις Η.Π.Α.,πολεμική μηχανή του ΝΑΤΟ.
Απέναντι σε αυτόν τον δυνάμει αντίπαλο βρίσκεται μια Ελληνική πολιτική τάξη που συστηματικά αποδομεί καθετί Ελληνικό και Ελληνοπρεπές.Μην επαναλάβω αποδεικτικές αναφορές...
Το ερώτημα είναι: τούτη η καταχρεωμένη χώρα,χωρίς εθνική κυριαρχία,με πολιτικούς νάνους και τα νέα παιδιά της να την εγκαταλείπουν,στη σημερινή πολύπλοκη γεωπολιτική συγκυρία,τι τύχη να την περιμένει,άραγε; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια να σχετίζονται με την ανάρτηση και να είναι ευπρεπή.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.