Δευτέρα, 18 Ιουλίου 2016

Καλαπόδια

Καλαπόδια 
[μια ασυνήθιστη χορτόπιτα της παλιάς αρβανίτισσας]

Σε μικρά κομμάτια ανοιγμένου φύλλου,όχι ψιλού,λίγο μεγαλύτερα από ένα κανονικό τετράδιο, έβαζαν ωμά φαγώσιμα χόρτα (λιουλιεκούκια,μπουτραγκιόν,μπάθεζες κ.ά.).
Δίπλωναν και έκλειναν το φύλλο και το μικρό αυτό πιτάκι το έβαζαν με το ξυλόφτυαρο στον φούρνο.Σε κάθε φτυαριά χωρούσαν 2-3 καλαπόδια (πιτάκια).
Το ψήσιμο ήθελε προσοχή και τέχνη,ώστε τα χόρτα να μπορούν να τρώγονται χωρίς να καεί το ζυμάρι.
Το όνομα προέρχεται απ΄ τη διάταξη των υλικών: τα χόρτα μέσ΄ στο ζυμάρι,όπως τα καλαπόδια μέσ΄ στα παπούτσια.Η ονομασία από μόνη της απαντά στους γελοίους μειονοτιστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια να σχετίζονται με την ανάρτηση και να είναι ευπρεπή.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.