Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

Αθανάσιος Κόρμαλης, Ο Θρακικός Αγών

Για τον Θρακικό Αγώνα ελάχιστα είναι γνωστά ή μάλλον τίπο-τα... Απόδειξη κι αυτό του τεράστιου ελλείμματος σοβαρότητας και αυτογνωσίας που μας χαρακτηρίζει στα εκσυγχρονιστικά χρόνια μας ως Κράτος και λαό.
Θα μου πεις,κάτι λεβέντες με διεθνιστική θολούρα στον εγκέ-φαλό τους είχαν αδίστακτα δεχτεί πριν οκτώ περίπου δεκαετίες την εν λευκώ απόσχιση της Μακεδονίας και της Θράκης και την μετατροπή τους σε αυτόνομα Σοβιέτ...
Ο Γιουγκοσλάβικος κομμουνισμός δρώντας μόνον επεκτατικά και καθόλου διεθνιστικά,εκμεταλλευόμενος πλήρως την θηριώ-δη ηλιθιότητα των τότε ΚΚΕδων,όταν είδε να ναυαγούν τα σχέ-δια του για προσάρτηση της Μακεδονίας,μετονόμασε δολίως την Vardaska στον νότο της επικράτειάς τους σε Μακεδονία στοχεύοντας ακριβώς στις ταραχώδεις διεκδικήσεις που απ΄ το 1991 βιώνουμε.
Απ΄ την άλλη,η Βουλγαρία στη Θράκη,είτε ως μοναρχία είτε υπό τον κομμουνιστή Δημητρώφ,δεν έπαψε να την εποφθαλμιά και να εγκληματεί ασύστολα κατά του ελληνικού πληθυσμού της.Οι Βουλγαρικές φρικωδίες στην Ελληνική Θράκη από τους κομιτατζήδες της Τουρκοκρατίας ως τους φασίστες συνεργάτες των Γερμανών στον πόλεμο υπήρξαν έντονες.
Σήμερα,η Θράκη μας παρακολουθεί την σχεδόν ανεμπόδιστη δράση του Τούρκικου προξενείου Κομοτηνής που ονειρεύεται νεο-οθωμανισμό και εργάζεται συστηματικά γι΄ αυτόν.
Το κείμενο του Α. Κ. για τον Θρακικό Αγώνα των Ελλήνων δημοσιεύτηκε στο (πανελλήνιας κυκλο-φορίας) περιοδικό ΕΝΔΟΧΩΡΑ της Αλεξανδρούπολης,τ.100,Ιούνιος 2016,σσ. 55-61.

Κάντε λήψη - διαβάστε: Αθ. Κόρμαλης,Ο Θρακικός Αγών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια να σχετίζονται με την ανάρτηση και να είναι ευπρεπή.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.