Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

Αγκαλιά Τουρκία & Κόσοβο (κι η Ελλάδα φτιάχνει hot spots...)

Χ. Θάτσι
Posted on TourkikaNea Φεβρουαρίου 27th, 2016
Νέος πρόεδρος του Κοσόβου ο Χασίμ Θάτσι
Συγχαρητήριο τηλεφώνημα από τον Ερντογάν.Ο Χασίμ Θάτσι εξελέγη πρόεδρος του Κοσόβου κατά τον τρίτο γύρο της ψηφοφορίας που διεξήχθη στο κοινοβούλιο της χώρας.
Από τον τελευταίο γύρο απείχαν οι βουλευτές της αντιπολίτευσης,ενώ ψήφισαν 81 βουλευτές.Ο Θάτσι,που μέχρι σήμερα ήταν υπουργός Εξωτερικών,εξελέγη πρόεδρος του Κοσόβου με 71 ψήφους.
Ο Χασίμ Θάτσι ήταν ένας από τους πολιτικούς αρχηγούς του Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσόβου επί πολέμου το 1998-1999.Ήταν ο πρώτος πρωθυπουργός της χώρας μετά από την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της και έπειτα από τις γενικές εκλογές το 2014,ανέλαβε καθήκοντα αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών στην κυβέρνηση συνασπισμού.
Τον νέο πρόεδρο του Κοσόβου συνεχάρη για την εκλογή του με τηλεφώνημα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.Του ευχήθηκε καλή επιτυχία στο νέο του καθήκον.Ο πρόεδρος Ερντογάν και ο Κοσοβάρος ομόλογός του Θάτσι, κατά την τηλεφωνική τους συνομιλία εξήραν τη σημασία της ανάπτυξης των διμερών σχέσεων.
TRT 27/2/2016
Σχόλιο: Δείτε τι λέει η Wikipedia για αυτό το λαμόγιο :
Λίγο μετά την επανεκλογή του ήρθε στο φως της δημοσιότητας έκθεση του ειδικού εισηγητή του Συμβουλίου της Ευρώπης,Ντικ Μάρτι,για το οργανωμένο έγκλημα με στοιχεία από πηγές του FBI και άλλων υπηρεσιών, σύμφωνα με τα οποία ο Θάτσι εμπλέκεται σε υπόθεση εμπορίας οργάνων από αιχμαλώτους πολέμου, όταν ο Απελευθερωτικός Στρατός του Κοσόβου (UCK) μαχόταν με τις σερβικές δυνάμεις για τον έλεγχο του εδάφους.Ο ίδιος αρνήθηκε τις κατηγορίες,ενώ στο Βελιγράδι ο Σέρβος αντεισαγγελέας για τα εγκλήματα πολέμου,Μπρούνο Βέκαριτς,ζήτησε την κινητοποίηση όλων των οργάνων της δικαιοσύνης στην Αλβανία,το Κόσοβο και τη Σερβία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια να σχετίζονται με την ανάρτηση και να είναι ευπρεπή.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.