Κυριακή, 30 Νοεμβρίου 2014

Κόκορας με μακαρόνια

Γνωστή σε όλην την Ελλάδα συνταγή,συνηθισμένη και στην Αρβανίτικη κουζίνα

Υλικά
1 κόκορας,περίπου 2 κιλά
1 ποτήρι ελαιόλαδο
2 μεγάλα χοντροκομμένα κρεμμύδια
1 κουταλιά της σούπας τοματοπελτές
5 ξεφλουδισμένες χοντροκομμένες ντομάτες
1 ποτήρι λευκό κρασί
1 κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο
1 κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
1 πακέτο μακαρόνια
τυρί τριμμένο

Εκτέλεση
Αφού ζεστάνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα,τσιγαρίζουμε τα κομμάτια του κόκορα για να ροδίσουν απ΄ όλες τις μεριές.Ακολούθως τα βγάζουμε απ΄ το λάδι και ρίχνουμε τα κρεμμύδια,διαλύουμε τον πελτέ και τον ρίχνουμε μαζί με τις ντομάτες,τους κόκκους πιπεριού ,το γαρίφαλο,το μπαχάρι και το αλάτι.
Ρίχνουμε νερό μέχρι να καλυφθεί ο κόκορας και σκεπάζουμε την κατσαρόλα,αφήνοντας να σιγοβράσει για μιάμιση περίπου ώρα.Αφού βράσει,βγάζουμε τον κόκορα και τον τοποθετούμε σε μια πιατέλα αφήνοντας κενό στη μέση.
Στην κατσαρόλα με τον ζωμό,αφού προσθέσουμε λίγο νερό και βράσει για λίγο,ρίχνουμε τα μακαρόνια  για περίπου 10 λεπτά.Τα μακαρόνια με το ζουμί τους τα βάζουμε στο κέντρο της πιατέλας και αφού ρίξουμε τριμμένο τυρί,σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια να σχετίζονται με την ανάρτηση και να είναι ευπρεπή.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.