Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Απούσα από τη Θράκη η ελληνική πολιτεία



Βρισκόμαστε πλέον μερικούς μήνες μετά τις επαναληπτικές δημοτικές και περιφερειακές εκλογές της 25ης Μαΐου,καθώς και τις ευρωεκλογές με την κατάσταση αναφορικά με το πολιτικό σκηνικό της χώρας να είναι κάθε άλλο παρά ξεκάθαρη,αφού ναι μεν στις ευρωεκλογές είχαμε ένα καθαρό,θα έλεγα,προβάδισμα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α αλλά σε επίπεδο δημοτικών και περιφερειακών εκλογών υπάρχει καθαρή υπεροχή της Νέας Δημοκρατίας κι αυτό μάλλον περιπλέκει κάπως τα πράγματα.
Στη Θράκη βέβαια,τα πράγματα είναι ακόμα πιο μπερδεμένα,αφού ο παράγοντας που λέγεται τουρκικό προξενείο έπαιξε έναν καθοριστικό κι αυτή τη φορά ρόλο ώστε ο μεγάλος κερδισμένος των εκλογών να μην είναι ούτε ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α,ούτε η Νέα Δημοκρατία,αλλά το DEB, ένα κόμμα που λέει πως εξυπηρετεί τα συμφέροντα της μειονότητας,στη Θράκη,αλλά επί της ουσίας εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Τουρκίας.
Πέρα όμως από το DEB του οποίου οι θέσεις είναι τουλάχιστον ξεκάθαρες,υπάρχουν και οι υποψήφιοι εκείνοι που ανοιχτά πλέον κάνουν τα δικά τους παιχνιδάκια με το τουρκικό προξενείο προκειμένου να μπορέσουν να πάρουν τη μειονοτική ψήφο. Ήδη σε προηγούμενο άρθρο μου αναφέρθηκα στους μουσουλμάνους κυρίως υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους των δύο μεγάλων παρατάξεων της περιφέρειας ΑΜΘ,οι οποίοι στο πλαίσιο του προεκλογικού τους αγώνα δεν παρέλειψαν να επισκεφτούν τόσο τους ψευτομουφτήδες της περιοχής,όσο και ανθρώπους του κόμματος DEB,προφανώς για να δείξουν την αφοσίωση τους στην Τουρκία και να διασφαλίσουν τη στήριξη του τουρκικού προξενείου.
Να θυμίσω εδώ πως μιλάμε για υποψήφιους εκ των οποίων όσοι κατάφεραν να εκλεγούν,θα υπηρετήσουν Έλληνες πολίτες.
Όλα αυτά βέβαια σε εμάς που ζούμε στη Θράκη δεν μας προκαλούν και μεγάλη εντύπωση,αφού τα βλέπουμε σχεδόν σε κάθε εκλογική μάχη,αλλά εκείνο που όχι απλά μας προκαλεί εντύπωση,αλλά κυριολεκτικά μας τρομάζει είναι η αδιαφορία της ελληνικής πολιτείας,η οποία αν και γνωρίζει καλύτερα από εμάς τα παιχνίδια και τον ρόλο του τουρκικού προξενείου στη Θράκη,δεν λέει ακόμα να αντιδράσει.
Υπάρχουν μάλιστα ακόμα και υπόνοιες για να μην πω ενδείξεις,πως και σε αυτή την προεκλογική περίοδο κινήθηκε αρκετό μαύρο χρήμα από τη μεριά του τουρκικού προξενείου κυρίως σε περιοχές με μουσουλμάνους ψηφοφόρους. Πριν από μερικές μέρες διάβαζα σε πολύ γνωστό περιοδικό της Αθήνας πως ο τούρκος πρόξενος της Θράκης έλαβε για λογαριασμό κυρίως του DEB και όχι μόνο,από την Τουρκία μια έκτακτη επιχορήγηση της τάξεως των 30.000.000 ευρώ,αποκλειστικά γι’ αυτήν την προεκλογική περίοδο κι αν η πληροφορία αυτή του περιοδικού ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα,τότε μιλάμε για ωμή παρέμβαση σε εσωτερικά ζητήματα της Ελλάδας από έναν ξένο παράγοντα,αλλά ούτε κι αυτό φαίνεται να απασχολεί την κυβέρνηση.
Το περίεργο πάντως είναι πως ακόμα δεν έχουμε δει αντιδράσεις ούτε από τοπικούς πολιτικούς παράγοντες,αν και γνωρίζουν όλοι καλύτερα από μένα για την παράνομη και παράλληλα προκλητική δράση του τουρκικού προξενείου. Δεν έχω ακούσει για παράδειγμα ούτε μια φορά τον Άρη Γιαννακίδη,τον Γιώργο Παυλίδη,τον Αλέξανδρο Κοντό, τον Δημήτρη Σαλτούρο να βγουν και να καταδικάσουν τη δράση αυτή,ενός καθαρά ξένου παράγοντα κι όσο φυσικά δεν αντιδρούν οι ντόπιοι πολιτικοί δεν υπάρχει περίπτωση να αντιδράσει και το κεντρικό κράτος. Κι όμως, Πομάκος από την ορεινή Ξάνθη,τον οποίο μάλιστα δεν γνωρίζω προσωπικά, σε συνομιλία μας στο FACEBOOK με ρώτησε κάτι πολύ απλό για το οποίο όμως δεν κατάφερα να του απαντήσω γιατί δεν ήξερα κι εγώ τι να του πω.
«Πού είναι το ελληνικό κράτος; Γιατί μας έχει παρατήσει τόσο πολύ; Γιατί πρέπει το τουρκικό προξενείο να αποφασίζει ποιος θα είναι ο νέος μας δήμαρχος και ποιος ο νέος μας περιφερειάρχης;» Αυτά τα πολύ απλά πράγματα με ρώτησε ο άνθρωπος και η μόνη λογική απάντηση που μπόρεσα να του δώσω είναι πως όλα γίνονται για την π...άνα την καρέκλα. Κανένας δεν τα βάζει με το τουρκικό προξενείο,γιατί κανένας δεν θέλει να χάσει την καρέκλα του. Ίσως να κάνω λάθος αλλά μέχρι να βγει κάποιος να με διαψεύσει,έμπρακτα, θα έχω κάθε δικαίωμα να το πιστεύω αυτό.
Πάντως το γεγονός ότι την περίοδο αυτή ειδικά στα πομακοχώρια της ορεινής Ξάνθης κινείται πολύ χρήμα το επιβεβαιώνουν εμμέσως και ορισμένοι άνθρωποι των παρατάξεων του δήμου Μύκης,οι οποίοι είτε το πιστεύετε είτε όχι είχαν φύλακες κάθε βράδυ σε όλα τα χωριά ώστε να μη μπορεί να πάει αντίπαλος υποψήφιος για να μοιράσει χρήμα κι αυτό επαναλαμβάνω είναι κάτι που μας το είπαν από παρατάξεις του δήμου Μύκης. Μας είπαν με λίγα λόγια πως ήξεραν τι θα γίνει κι ότι ορισμένοι υποψήφιοι θα πάνε να αγοράσουν ουσιαστικά ψήφους και για το λόγο αυτό τοποθετούν φύλακες στα χωριά! Κι όλα αυτά γίνονται στην Ελλάδα του 21ου αιώνα!
Ήδη,σύμφωνα πάντα με πληροφορίες που μας μετέφεραν κάτοικοι της ορεινής Ξάνθης,μια ή δυο μέρες πριν το άνοιγμα της κάλπης την πρώτη Κυριακή,εντοπίστηκε υποψήφιος δήμαρχος του δήμου Μύκης μαζί με πρωτοκλασάτα στελέχη της παράταξης του να τριγυρνάει στις 3 τα χαράματα παρακαλώ στα πομακοχώρια και πραγματικά αναρωτιέμαι τι ήθελε στα χωριά αυτά και μάλιστα τόσο αργά τη νύχτα ένας υποψήφιος δήμαρχος.
Μήπως από την αγωνία του για το εκλογικό αποτέλεσμα είχε αϋπνίες και είπε να κάνει μια βόλτα ή γύρευε τίποτα άλλο; Πάντως σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο εν λόγω υποψήφιος δήμαρχος μόλις έβλεπε μαζεμένο κόσμο,δηλαδή τους φύλακες στους οποίους προαναφέρθηκα στα καφενεία των χωριών που έκανε τη νυχτερινή του βόλτα,έστριβε και έφευγε χωρίς καν να κατέβει να πει ένα γεια κι αυτό είναι τουλάχιστον ύποπτο. Προφανώς κάτι έψαχνε,κάτι ήθελε να κάνει κι όταν έβλεπε πως υπάρχει κόσμος έφευγε και επαναλαμβάνω όλα αυτά γίνονταν στις 3 τα χαράματα.
Είμαι βέβαιος πως τώρα που τέλειωσαν οι εκλογές,θα βγουν πολύ περισσότερα στη φόρα,αλλά σε κάθε περίπτωση νομίζω πως το πράγμα έχει φτάσει στο απροχώρητο και πρέπει επιτέλους η ελληνική πολιτεία να δράσει άμεσα και αποτελεσματικά. Δεν είναι δυνατόν σε μια περιοχή της Ελλάδας να καθορίζει το εκλογικό αποτέλεσμα ένας ξένος παράγοντας,αυτά ούτε στις λεγόμενες τριτοκοσμικές χώρες δεν γίνονται.
Φτάνει πια! Εδώ είναι Ελλάδα και ζουν Έλληνες πολίτες.

Σ. Καραχότζα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια να σχετίζονται με την ανάρτηση και να είναι ευπρεπή.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.