Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Τιμωρήθηκαν οι υβριστές της Χαράς Νικοπούλου

Περατώθηκε η δίκη της Γκιουντέμ στον Άρειο Πάγο
gund2
Επικυρώθηκε και από τον Άρειο Πάγο η απόφαση του Εφετείου Θράκης σχετικά με την αγωγή που είχε υποβάλλει η δασκάλα Χαρά Νικοπούλου κατά της εφημερίδας Γκιουντέμ.Έτσι,ολοκληρώθηκε στον Άρειο Πάγο η δίκη που είχε συζητηθεί τον περασμένο Μάρτιο. Με την εκ μέρους του Αρείου Πάγου επικύρωση της ποινής που είχε επιβάλλει το Εφετείο Θράκης, εξαντλήθηκαν τα εσωτερικά ένδικα μέσα.Ο Αχμέτ Καγιά-δικηγόρος της εφημερίδας Γκιουντέμ, μιλώντας σχετικά με το θέμα είπε τα εξής : Βλέποντας την απόφαση που εξέδωσε τελευταίο ο Άρειος Πάγος, αντιλαμβανόμαστε πως η απόφαση του Εφετείου επικυρώθηκε . Βλέπουμε δηλαδή πως η απόφαση του Εφετείου δεν απορρίφθηκε. Το Εφετείο Θράκης είχε ορίσει ως ποσό αποζημίωσης τα 30 χιλιάδες ευρώ. Παράλληλα προστίθενται σε αυτό τα δικαστικά έξοδα και οι τόκοι. Το συνολικό ποσό στο εφετείο ήταν 43 χιλιάδες ευρώ. Το ποσό αυτό μέχρι σήμερα βλέπουμε πως στα χαρτιά μαζί με τους τόκους έφτασε στα 45 χιλιάδες ευρώ.
 ¨ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΟ ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΗΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ¨
Ο δικηγόρος Ιχσάν Καγιά χαρακτήρισε αυτήν την τελευταία απόφαση του δικαστηρίου άδικη και δήλωσε πως ¨Αυτό το είπαμε και στο δικαστήριο. Δεν εκδόθηκε ξανά μια τέτοια απόφαση στην Ελλάδα. Τέτοιο ποσό αποζημίωση όχι σε τοπική αλλά ούτε για πανελλήνιο ΜΜΕ δεν έχει εκδοθεί. Ιδιαίτερα για μια τοπική εφημερίδα δεν έχει υπάρξει άλλο παράδειγμα τέτοιας ποινής¨.
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΤΟ ΕΔΑΔ
Ο Καγιά είπε πως πλέον θα προσφύγουν στο ΕΔΑΔ χρησιμοποιώντας την φράση: Μετά από την καθαρογράφηση της απόφασης θωρείται από τον δικαστή. Από εκεί και μετά έχουμε διάστημα έξι μηνών για να προσφύγουμε στο ΕΔΑΔ¨.
Όπως είναι γνωστό η αγωγή είχε εκδικαστεί στο Εφετείο Θράκης στις 22/3/2013. Το Εφετείο είχε μειώσει στο ποσό των 30 χιλιάδων ευρώ τις πρωτόδικες αποφάσεις που ήταν για την Μιλλέτ 120 χιλιάδες ευρώ και την Γκιουντέμ 150 χιλιάδες ευρώ.
Εφ. Γκιουντέμ 19/11/2014   
Σχόλιο: Όταν πρόσβαλαν την Χαρά δεν το σκέφτηκαν καλά προφανώς. Όπως και όταν είχαν την ευκαιρία να ζητήσουν συγγνώμη αλλά δεν το έκαναν…. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια να σχετίζονται με την ανάρτηση και να είναι ευπρεπή.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.