Το λιακρόρι είναι και αυτή μια πίτα που φτιάχνεται με
διάφορα μυρωδάτα χόρτα του κάμπου και του κήπου,όπως καυκαλήθρες,σπανάκι,χλωρό
κρεμμύδι,πράσο,μαϊντανό, άνιθο,αμάρανθο,μπάθιζες και διάφορα άλλα χορταρικά.
Κατασκευή
Παίρνουμε ένα ταψί,το λαδώνουμε και τοποθετούμε,απλώνουμε
φύλλο ζυμάρι.Κάθε φύλλο που βάζουμε το λαδώνουμε κιόλας για να μην κολλήσει.
Η διαφορά στο λιακρόρι από την μουσούντα είναι ότι στο
λιακρόρι βάζουμε στο ταψί κάτω και πάνω φύλλα και στη μέση τα διάφορα
χορταρικά,ενώ στην μουσούντα (θα την παρουσιάσουμε άλλη φορά),χόρτα και ζυμάρι τα ανακατεύουμε και τα απλώνουμε
στο ταψί.
Επίσης,εάν θέλουμε βάζουμε στο λιακρόρι και τυρί τριμμένο.
Η ονομασία λιακρόρι οφείλεται στο ότι τα χόρτα στα
αρβανίτικα τα λέμε λιάκρα και αφού η πίτα φτιάχνεται με χόρτα (λιάκρα) τη λέμε
λιακρόρι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Τα σχόλια να σχετίζονται με την ανάρτηση και να είναι ευπρεπή.
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.